Бутерин от Етериум издава указания за мащабиране, поверителност и сигурност на портфейла

В публикацията си в блога Бутерин казва, че мрежата трябва да се справи с тези компоненти едновременно, защото в противен случай блокчейнът може да се провали.

Съоснователят на Ethereum Виталик Бутерин изложи нови указания, които мрежата да следва през следващите няколко години, като твърди, че втората по големина блокчейн в света трябва да напредва по ключовите цели за мащабиране на ниво 2, сигурност на портфейлите и поверителност по координиран начин.

В публикация в блога, озаглавена „Трите прехода“, Бутерин пише, че техническите преходи трябва да бъдат разгледани едновременно, за да се запазят ключовите компоненти на протокола, като същевременно се осигури „глобално и безпроблемно преживяване за обикновените потребители“.

„Тези три прехода са от решаващо значение“, пише Бутерин в публикацията в блога. „Но те са и предизвикателство поради интензивната координация, свързана с правилното им разрешаване.“

Мащабиране на слой 2

Първият компонент, мащабирането на слой 2, е от решаващо значение, тъй като Бутерин твърди, че ако Етериум се провали на този фронт, „всеки продукт, насочен към масовия пазар, неизбежно ще забрави за веригата и ще приеме централизирани обходни пътища за всичко“.

През последните няколко месеца Етериум отбеляза огромен ръст по отношение на броя на мрежите от слой 2, като ZK ролкъпите бяха пуснати от Polygon и Matter Labs.

По-късно тази година Етериум трябва да претърпи основен ъпгрейд, известен като Денкун, който ще включва техническа функция, известна като протоданкуване, целяща да помогне за поевтиняване на ролкъпите.

Сигурност на крипто портфейла

Вторият компонент, сигурността на портфейла, който включва преминаване на всички потребителски портфейли към портфейли с интелигентни договори, Бутерин твърди, че е необходим, за да могат потребителите да се чувстват комфортно при съхраняването на своите криптовалутни плащания и данни във веригата, в противен случай те преминават към централизирани структури.

Поверителност

Бутерин също така предполага, че последният компонент, поверителността, е от решаващо значение, тъй като в противен случай „Етериум се проваля“, тъй като всички действия на потребителите във веригата ще бъдат публично видими.

„Не само функциите на протокола трябва да се подобрят; в някои случаи начинът, по който взаимодействаме с Етериум, трябва да се промени доста фундаментално, което изисква дълбоки промени от приложенията и портфейлите“

пише Бутерин.

Още от блога на Crypto365:

Президентът на САЩ: Не желая да сключвам сделка с търговците на криптовалути

Топ печеливши и губещи на криптопазара – Срив на Tornado Cash, Цената на Pepe отскача

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Спадът на криптовалутите през уикенда изнерви инвеститорите

Виж следваща

BlackRock стартира фонд за биткойн!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.