Ето защо Кийосаки иска да купи повече Биткойн, злато и сребро

Кийосаки обещава да закупи повече BTC, злато и сребро, тъй като смята Фед и Джо Байдън за „лъжци“

Робърт Кийосаки – американски бизнесмен, инвеститор и мотивационен лектор, по-известен като автор на бестселъра „Богат татко, беден татко“ – похвали впечатляващото представяне на биткойн през последните 12 месеца, като прогнозира, че цената му ще продължи да се покачва и в бъдеще.

Той заяви, че ще купува още BTC, тъй като не вярва на Федералния резерв и на президента на САЩ – Джо Байдън.

BTC: алтернатива на противоречивата политика на Фед

В неотдавнашна публикация в Twitter Кийосаки подчерта повишаването на цената на Биткойн през последната година. Струва си обаче да се отбележи, че ралито започна в началото на 2023 г., докато дълго време през 2022 г. BTC се търгуваше на нива под 20 хил. долара.

Авторът на „Богат татко, беден татко“ прогнозира, че активът, наред със златото и среброто, може да продължи положителната си тенденция през следващите месеци. Той дори се зарече да увеличи експозицията си към биткойн и благородните метали, защото „Фед, Министерството на финансите и Байдън са лъжци“.

Биткойн с над 100% ръст за една година. Ще продължи ли биткойн да се покачва? Аз залагам на това. Купувам повече злато и сребро. Защо да купувам повече злато, сребро и криптовалути? Защото Фед, Министерството на финансите и Байдън са лъжци. .

Робърт Кийосаки (@theRealKiyosaki) април 18, 2023

Много други видни личности наскоро заявиха, че действията на централната банка на САЩ са предизвикали финансови сътресения и биха могли да бъдат една от причините за галопиращата инфлация в региона.

Биткойн – път за бягство

Робърт Ф. Кенеди-младши – племенник на бившия президент Джон Ф. Кенеди, който оспорва номинацията на Джо Байдън от Демократическата партия на изборите през 2024 г. – подкрепя тази теза. Наскоро той изрази мнение, че криптовалути като биткойн могат да послужат като „път за бягство“ на физически лица, „когато този балон неизменно се спука“.

Освен това той поддържа тезата, че в периода 2008-2022 г. Фед си е партнирал с редица водещи банки, за да напечата значително количество пари, докато президентът Байдън е „въоръжил“ Министерството на правосъдието, FDIC и други агенции, за да принуди някои институции да прекратят дейността си на криптокомпании в края на миналата година.

Припомняме, че местните регулатори наскоро прекратиха дейността на Silicon Valley Bank (SVB), Silvergate Capital и Signature Bank. Всички те обслужваха многобройни клиенти на криптовалути и проблемите им предизвикаха сериозни загуби за инвеститорите.

Кийосаки вижда BTC на стойност 500 хил. долара

Американецът, който беше сред малцината, предсказали финансовия срив през 2008 г., прогнозира по-рано тази година, че пазарът може да бъде изправен пред друг „гигантски“ срив в скоро време. В тази връзка той посъветва хората да избягват традиционните фиатни валути и да се съсредоточат върху Биткойн и благородните метали.

Той смята, че възможното по-високо приемане може да повиши оценката на BTC до 500 000 долара до 2025 г., докато златото може да се изкачи до 5000 долара за тройунция.

Още от блога на Crypto365:

KLAYTN с промени в моделите на токеномиката. Какво ново предстои в управлението на Klay?

Helium Network мигрира към Solana! Какво трябва да знаете?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

След Shapella Хард Форк: Депозитите в Етериум надхвърлят тегленията, таксите скачат

Виж следваща

Най-голямата седмична загуба на Bitcoin от пет месеца насам

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.