Helium Network мигрира към Solana! Какво трябва да знаете?

24-часовият преход ще се осъществи на 27 март, когато блокчейнът на Helium ще бъде спрян. Дейностите по доказване на покритие и прехвърляне на данни ще останат незасегнати.

Комуникационният протокол Helium Network определи 27 март като дата за миграцията си към блокчейна Solana и внедряването на оракули, тъй като се стреми да подобри мащабируемостта и надеждността.

Според публикация в блога от 17 февруари преходът ще се осъществи в рамките на 24 часа на 27 март, като през това време настоящата блокчейн система на Helium ще бъде спряна. Дейностите по доказване на покритие и прехвърляне на данни ще останат незасегнати. Сформирана е работна група от доброволци от общността, която ще наблюдава процеса на миграция. Екипът на Helium заяви:

„Този ъпгрейд ще обхване всички портфейли, горещи точки и състоянието на мрежата на Хелиум и ще се осъществи в рамките на 24-часов преходен период, който ще започне приблизително в 1500 UTC / 10:00 ч. българско време.“

След спирането на веригата валидаторите ще спрат да произвеждат блокове и трансакциите няма да се синхронизират. Окончателна снимка на блокчейн ще бъде направена след миграцията на всички сметки и токени към блокчейн на Солана, а горещите точки ще бъдат изкопани като незаменими токени (NFT), каза екипът.

„Обърнете внимание, че всички награди, генерирани от дейността по доказване на покритие през предходните 24 часа, ще бъдат на разположение за получаване във вашия хелиев портфейл след преходния период. Оракулите ще актуализират подлежащите на предявяване салда, а собствениците на горещи точки ще могат да използват новата функция за предявяване на претенции.“

Притежателите на токени HNT и MOBILE няма да трябва да предприемат никакви действия, за да участват в обновяването.

Същото се отнася и за по-голямата част от собствениците на горещи точки, въпреки че собствениците на големи флотилии може да са в състояние да тестват специфична функционалност за предявяване на претенции или да разработят персонализирани решения за портфейли.

Преминаването към Solana беше разрешено от общността, която прие HIP-70 на 22 септември, като над 80% от тях гласуваха в подкрепа на това. По това време разработчиците подчертаха, че ползите от миграцията ще включват повече от нейния собствен токен, достъпен за пуловете за възнаграждения на subDAO, подобрен добив, както и по-надежден трансфер на данни и поддръжка на екосистемата.

Също така през септември миналата година създателят на Helium Nova Labs обяви споразумение с американския телекомуникационен доставчик T-Mobile за стартиране на мобилна услуга, захранвана с криптовалута, която позволява на абонатите да печелят криптонагради за споделяне на данни за качеството на покритието и за подпомагане на идентифицирането на местата с мъртви точки на Helium в цялата страна.

Още от блога на Crypto365:

Книга за криптовалути – как да изберем? Топ 7 книги за крипто

Биткойн удари $24 хил. долара, виждали ли сме това и преди?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Книга за криптовалути – как да изберем? Топ 7 книги за крипто

Виж следваща

Биткойн като през 2017 г.! Ще достигне ли 25 хил. долара?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.