Биткойн удари $24 хил. долара, виждали ли сме това и преди?

Биткойн далеч не превръща всички в бичи настроени, но няколко източника посочват класически структури на бичи пазар, които сега са налице на графиките на цените на BTC.

Биткойн обиколи 23 500 долара на 4 февруари, тъй като биковете отказаха да се откажат от подкрепата в извънборсовата търговия.

Цената на биткойн предизвиква спомени за 2020 г.

Данните от Cointelegraph Markets Pro и TradingView показаха, че BTC/USD се задържа в тесен диапазон, който е в сила от отварянето на Уолстрийт на 3 февруари.

Публикуваните макроикономически данни от САЩ осигуриха скромна волатилност, но не и цялостна промяна на тренда, тъй като трейдърите не бързаха да се насочат към уикенда.

Мненията за дългосрочните перспективи обаче бяха разнопосочни, като някои от тях поддържаха мнението, че има малко причини да се вярва, че ралито на биткойн ще продължи.

„Виждаме вече обаждания за 50 000 долара за Биткойн и все още не сме завършили промяна на пазарната структура с по-висок връх и по-висок минимум“, обобщи популярният трейдър Crypto Tony в част от туит през деня.

По-оптимистично настроен беше друг трейдър – Credible Crypto, който удвои теорията си, сравняваща настоящото ценово действие на BTC с това от края на 2020 г., точно след като Биткойн премина стария си исторически връх от 2017 г.

„Ценовото движение се разви прекрасно от нашите дъна, имитирайки дънната формация, която предшестваше последния ни импулс от 10 хил. до 60 хил. Настоящата консолидация (оградена в зелено) също изглежда идентична с PA от този импулс“, написа той в актуализация на съответната тема в Twitter.

„BTC може да продължи да помпа, докато повечето чакат отдръпване…“

Други бяха загрижени за обрата в съдбата на щатския долар, който може да повлияе на рисковите активи във всички области, ако продължи.

Индексът на щатския долар (DXY) „звънеше с алармени камбани“ за популярния трейдър Блунц, който разкри отстъпление към стабилните монети.

„След толкова дълга и дълбока разпродажба, смятаме ли, че DXY вече е приключил с възходящите движения? Аз не мисля. Има още доста да се изстиска от дъното.“, коментира макроинвеститорът Дейвид Брейди относно спада на долара от двадесетгодишните върхове през третото тримесечие на 2022 г.

RSI е готов за „бичо продължение“

Фокусирайки се върху месечните времеви рамки, междувременно търговецът и анализатор на Rekt Capital съзря потенциален сигнал за потапяне на Биткойн, преди да продължи нагоре.

Това се случи под формата на неговия индекс на относителната сила (RSI), който през януари отскочи от исторически дъна, за да си възвърне ключово ниво на подкрепа.

Макар да признава, че исторически погледнато, пазарите на Биткойн „не са виждали двойни дъна“ при RSI, той твърди, че все още има вероятност да последва по-високо дъно.

„Сега просто препотвърждаване и поддържане на тези нива последователни и стабилни – това е, което наистина искаме да видим за бичо продължение „, заключи той във видеоклип в YouTube, публикуван на 3 февруари.

Проучване в Twitter на Rekt Capital също така донесе тесен консенсус, че за BTC/USD трябва да настъпи понижение.

Още от блога на Crypto365:

Има ли регулации за БИТКОЙН в България?

LUNC се изстреля със 16% в 30 дни, предстои ли $1 LUNC?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Еврото ще е Крипто?! Какво става в Европа

Виж следваща

MicroStrategy регистрира 8 поредна тримесечна загуба – Активите й в BTC се обезценяват със 198 млн. долара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.