MicroStrategy регистрира 8 поредна тримесечна загуба – Активите й в BTC се обезценяват със 198 млн. долара

Компанията все още е оптимистично настроена към Биткойн, въпреки че е направила разходи за обезценка на своите запаси от BTC в размер на 198 млн. долара.

Американската компания за бизнес разузнаване MicroStrategy регистрира поредната си тримесечна загуба, след като изчисли стойността на портфейла си от Биткойн.

Според доклад на Блумбърг през четвъртото тримесечие на 2022 г. MicroStrategy е регистрирала нетна загуба в размер на 249,7 млн. долара, свита до 21,93 долара на акция. Приходите на фирмата са намалели с 1,5% до 132,6 млн. долара, което е по-малко от очаквания спад.

MicroStrategy регистрира разходи за обезценка в размер на 198 млн. долара

Базираната във Вирджиния компания е понесла разходи за обезценка в размер на 197,6 млн. долара за притежаваните от нея BTC през последното тримесечие. Стойността е значително по-висока от обезценката в размер на 727 000 долара, понесена през предходното тримесечие.

Както се съобщава от CryptoPotato, MicroStrategy разкрива, че относително стабилната оценка на биткойн през третото тримесечие е допринесла за минималните разходи за обезценка. Компанията също така е закупила още 301 биткойна между юли и октомври миналата година, увеличавайки притежанията си до 130 000 BTC.

До края на четвъртото тримесечие фирмата за бизнес анализи е натрупала 132 500 биткойна, придържайки се към целта си да натрупа криптоактива. Въпреки че за първи път компанията продаде около 704 BTC, за да покрие данъчните си задължения, в крайна сметка няколко дни по-късно тя закупи 810 BTC.

За щастие, благодарение на ралито на биткойна с над 40% от началото на годината, запасите от BTC на MicroStrategy се увеличиха с около 850 млн. долара. Акциите на компанията също така се увеличиха повече от два пъти до около 290 долара от спада с над 60%.

MicroStrategy остава приятелски настроена към биткойн

На фона на влакчето на печалбите и загубите, което измъчва MicroStrategy от първата ѝ покупка на биткойн през 2020 г., компанията все още е склонна да се придържа към водещата криптовалута, докато проучва нейния потенциал.

В края на миналата година CryptoPotato съобщи, че фирмата за бизнес анализи планира да пусне приложения, задвижвани от Bitcoin Lightning Network. Целта беше разкрита от съоснователя и бивш главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър в края на декември.

Припомняме, че Сейлор се оттегли от ролята си на главен изпълнителен директор, за да се съсредоточи върху стратегията на MicroStrategy за задържане на Биткойн. Привърженикът на BTC заяви, че приложенията ще позволят на потребителите да обработват по-ефективно транзакциите с биткойни и ще повишат сигурността в интернет.

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Биткойн удари $24 хил. долара, виждали ли сме това и преди?

Виж следваща

Биткойн достигна 5-месечни върхове, ФЕД повиши лихвите

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.