LUNC се изстреля със 16% в 30 дни, предстои ли $1 LUNC?

Цената на Terra Luna Classic се понижи с 4,5% през последните 24 часа, като спадна до 0,00017108 USD, докато по-широкият пазар на криптовалути се понижи с 3% в рамките на същия период от време. Въпреки това подхлъзване, тя остава с малко над 16% по-висока през последните 30 дни, подпомогната от продължаващото изгаряне на токени и цялостното възстановяване на пазара.

източник: TradingView

Тъй като гореспоменатите изгаряния продължават с бързи темпове, има съвсем реални очаквания, че LUNC ще продължи да отчита значителни печалби през 2023 г. Въпреки това, ако общността иска да се върне към 1 USD или по-висока стойност, тя ще трябва да приеме по-драстични изгаряния на токени, тъй като настоящият темп е твърде постепенен.

Прогноза за цената на Terra Luna Classic, тъй като LUNC се покачва с 16% за 30 дни, предстои LUNC за 1 долар?
Графиката на LUNC показва, че в момента тя преживява малка корекция след няколко седмици на печалби. Нейният индекс на относителна сила (лилаво) спадна под 30 вчера, което е сигнал за свръхпродажби, но все пак се покачва обратно към 40, което потенциално подсказва за възстановяване.

източник: TradingView

От друга страна, 30-дневната плъзгаща се средна на LUNC (червено) е над по-дългосрочната 200-дневна средна (синьо) и изглежда ще се понижи, което означава, че алткойнът потенциално може да претърпи по-нататъшни загуби.

Все пак, дори и да има корекция на картите за LUNC, той остава в добра позиция да се радва на значителни покачвания през тази година. Това се дължи най-вече на продължаващите изгаряния, които се случват на веригата и на различни криптоборси, като например Binance.

Към момента на писане на статията са изгорени около 38 милиарда LUNC от общо 6,87 трилиона в обращение. Това може да не изглежда твърде много спрямо общото предлагане, но то ще продължи да се увеличава с напредването на годината, особено като се има предвид количеството усилия на общността, посветени на увеличаването на процента на изгаряне.

LUNC получи удар преди няколко седмици, когато Binance временно спря изгарянето на таксите за търговия с LUNC, като отложи следващото изгаряне до март тази година, а също така трайно премина към изгаряне само на 50% от таксите за търговия (вместо на 100%).

Сега обаче общността на валидаторите на Тера Луна Класик гласува предложение, което ще улесни надграждането на механизма за таксите за сделки и изгарянето на LUNC. Това беше предложено в отговор на искането на Binance за тези промени и въвеждането им би трябвало да означава, че тя ще въведе отново изгарянето на LUNC (и то на 100%) по-скоро рано, отколкото по-късно.

Това предполага, че изгарянето ще се върне към предишната си скорост. В същото време общността на Тера Луна Класик непрекъснато произвежда предложения, които ще доведат до много по-голям брой изгаряния, включително предложение от по-рано този месец за спиране на повторното изпичане на изгорените токени (което е било предназначено за подпомагане на развойната дейност).

Други неотдавнашни предложения включват такова, което предлага възможността да се даде възможност на потребителите доброволно да изгарят допълнителни LUNC при изтегляне на награди.

В същото време в общността на LUNC се наблюдава нарастващо движение за въвеждане на оперативна съвместимост между Terra Luna Classic и Cosmos, до голяма степен чрез актуализация на рамката Tendermint на Terra. Ако това се осъществи, ще се увеличи значително полезността на мрежата, привличайки повече разработчици и потребители, което от своя страна предполага по-висока цена на LUNC.

Заедно тези предложения показват до каква степен общността на LUNC е абсолютно фокусирана върху възстановяването на Terra Luna Classic до нещо подобно на предишните ѝ висоти. Друг показател за този факт е, че в началото на годината стана свидетел и на приемането на предложение за създаване на работна група, чиято цел е да стимулира развитието на блокчейна Terra Luna Classic.

Това е същата работна група, която представи предложението, в резултат на което сега ще бъдат направени актуализации на протокола Terra Luna Classic, които трябва да доведат до възстановяване на пълното изгаряне на LUNC в Binance. И вероятно това е същият екип, който ще представи много други предложения с напредването на годината, което допълнително ще повиши цената на LUNC.

Що се отнася до тази цена, голяма част от общността е фокусирана върху средносрочна цел от 0,10 USD, която не е чак толкова нереалистична, но ще изисква по-нататъшно увеличаване на изгарянията и по-голямо приемане.

Ако приемем, че LUNC наистина достигне 0,10 USD, това почти сигурно ще отвори вратата за по-нататъшни повишения, включително до 1 USD и нагоре. Това обаче вероятно е доста далеч в бъдещето и би изисквало по-широката криптовалута да се върне към пълен бичи пазар, което е малко вероятно да се случи все още.

Още от блога на Crypto365:

Криптото се засили. BTC и ETH направиха местен връх.

Биткойн се изстреля над 23 хил. долара, но дали ралито е устойчиво? (Анализ)

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Биткойн ни изненада до $23к, но дали ралито е устойчиво? (Анализ)

Виж следваща

SOL върна 68% след срив! – Каква е прогнозата за SOL през 2023

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.