SOL върна 68% след срив! – Каква е прогнозата за SOL през 2023

Цената на Solana поддържа подкрепа над 20 долара напук на всички шансове и на фона на имплозията на FTX, която застраши оцеляването на екосистемата.

SOL/USD four-hour chart

Само за три седмици стойността на СОЛ нарасна с над 150% и се търгува за 24,56 долара. Токенът за интелигентни договори отбеляза нов връх за 2023 г. от 26,53 долара, но се върна назад, вероятно защото инвеститорите се оттеглят с цел печалба.

Оценка на дългосрочния бичи потенциал на цената на Solana през 2023 г.

Цената на Solana трябва да си осигури по-висока подкрепа, за предпочитане на 24,00 долара, за да даде на биковете време да наберат инерция за последващи движения нагоре. Предварителни нива на подкрепа могат да бъдат осигурени от тестваната ускорена възходяща тренд линия в конфлуенция с 50-дневната експоненциална пълзяща средна (ЕМА) (в червено) около 23,22 USD.

Ако продавачите станат агресивни, цената на Солана ще гледа надолу към основната възходяща тренд линия и следващата зона на претоварване на купувачите при 20,00 USD. Трейдърите, които търсят дълги позиции в цената на Солана, трябва да действат предпазливо, като имат предвид, че индикаторът за дивергенция на пълзящата средна (MACD) в момента разполага със сигнал за продажба.

SOL/USD four-hour chart

Ако инвеститорите се вслушат в призива за блокиране на печалбите, цената на Солана първо ще спадне до 20,00 USD, преди да отскочи за нова атака на зоната на претоварване на продавачите при 26,00 USD и 30,00 USD. Продължаващото отдръпване може да не продължи дълго, като се има предвид, че индикаторът Money Flow Index (MFI) се върна над средната линия (50,00) и може да се приближи до региона на свръхпокупките, като по този начин проправи пътя за повече печалби в краткосрочен план.

Възходящият тренд на цената на Солана създава впечатление, че е непокътнат на дневната графика, но е изправен пред съпротива на 26,00 USD. Движението във възходяща посока се ограничава и от падащата трендлиния и 200-дневната ЕМА (в лилаво) при 30,00 USD.

Индикаторът Moving Average Convergence Divergence (MACD) поддържа сигнал за покупка, който може да призове повече купувачи на пазарите на SOL. Тъй като инвеститорите заемат позиции на пазара, ще се натрупа инерция не само за пробив над 30,00 USD, но и към 100 USD.

В низходяща посока дневната графика подсилва подкрепата при 20,00 USD със 100-дневната ЕМА (в синьо). Отскок от това ниво може да бъде тласъкът, от който цената на Солана се нуждае, за да разпали ново рали.

Може ли цената на Solana да достигне най-високите си стойности за всички времена през 2023 г.?

Цената на Solana има склонност към рали дори когато пазарът на криптовалути е муден. Въпреки срива през 2022 г. – влошен от срива на борсата FTX на Сам Банкман-Фрид, Солана все още има жизнена общност и екосистема от приложения и токени за интелигентни договори, които процъфтяват в своите възможности.

В края на декември Виталик Бутерин призна екосистемата на Солана и разработчиците в нея. В съобщението за подкрепа известният разработчик заяви, че е време Солана да процъфтява – сега, когато „ужасните опортюнистични хора с пари са измити“. Бутерин имаше предвид хората от организации като FTX, които дълго време контролираха ликвидността в цялата мрежа.

„Някои умни хора ми казаха, че в Солана има сериозна общност от умни разработчици и сега, когато ужасните опортюнистични хора с пари са измити, веригата има светло бъдеще.“

добави Бутерин:

„Трудно ми е да кажа отвън, но се надявам общността да получи своя справедлив шанс да процъфтява.“

Екосистемата на Солана винаги е била жизнена и ревностна за успех, за да се превърне в истински „убиец на Етериум“. Честите прекъсвания на работата на мрежата изглежда са били напълно решени след серия от подобрения през третото тримесечие на 2023 г. Изминаха почти четири месеца, откакто блокчейнът на Солана излезе от строя.

Според водещ криптоаналитик в TradingView, подвизаващ се под името „Richbust9“, за да може цената на Solana да започне да се движи към своя исторически връх, тя трябва успешно да се справи с три ключови препятствия, включително съпротивата при 40, 80 и 100 долара.

Този анализатор също така препоръчва да се купува Солана, преди да е надвишила 26,00 USD, защото „е доста пикантна“, като най-добрите покупки варират между 20,00 и 26,00 USD.

„Има 3 големи препятствия на съпротивата, които Солана трябва да преодолее. Зоната от 40 долара, зоната от 80 долара и накрая зоната от 100 долара. За да достигнат тази височина, тогава биковете трябва да се насочат странично нагоре и да направят къс дип ретрайс. Това няма да е лесно поради факта, че Федералният резерв продължава да увеличава лихвените проценти, а инфлацията все още е висока.“

Нека си признаем, че бичият пазар все още не е потвърден и ще разчита до голяма степен на решенията на Федералния резерв на Съединените щати относно лихвените проценти през следващите месеци. Първото преразглеждане през 22013 г. се очаква около средата на следващата седмица. Освен това съществува вероятност от повишаване на лихвените проценти, за да се запази инфлацията под контрол. Поради това инвеститорите трябва да управляват очакванията си занапред.

Още от блога на Crypto365:

Има ли регулации за БИТКОЙН в България?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

LUNC се изстреля със 16% в 30 дни, предстои ли $1 LUNC?

Виж следваща

Еврото ще е Крипто?! Какво става в Европа

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.