Книга за криптовалути – как да изберем? Топ 7 книги за крипто

Светът на криптовалутите непрекъснато се развива и затова може да е предизвикателство да сте в крак с най-новите тенденции, техники и стратегии в тази вълнуваща област.

Един от начините да разширите знанията си и да подобрите разбирането си за криптовалутите е чрез четене.

През последните години се появи не една книга за криптовалути, като предоставят на читателите ценни сведения за света на цифровите валути, блокчейн технологията и децентрализираните финанси.

В тази статия ще разгледаме по-подробно някои от най-добрите книги за криптовалути, достъпни днес, които предлагат редица гледни точки и прозрения, които могат да ви помогнат да се ориентирате в сложния свят на криптовалутите. Независимо дали сте опитен криптоинвеститор или новак в това пространство, тези книги могат да ви помогнат да задълбочите знанията си, да усъвършенствате уменията си и да останете напред в кривата. И така, без повече приказки, нека се потопим в завладяващия свят на крипто литературата.

1. „American Kingpin“ от Ник Билтън | Книга за криптовалути

Наричан от списание Wired „мечтата на криптоанархистите“, „Пътят на коприната“ е вече несъществуващ черен пазар в интернет, стартиран през 2011 г. от 26-годишен програмист на име Рос Улбрихт. „American Kingpin“ разказва историята на този онлайн Silk Road, включително неговото създаване и продължилото години разследване на ФБР за съществуването му.

Макар че тази книга няма да научи читателите на купуване и продаване на криптовалути, нейният увлекателен разказ и прозренията за децентрализираните финансови пазари и криптографията ще дадат на читателите представа за силата и гъвкавостта на тази технология.

2. „Биткойн милиардери“ от Бен Мезрич

Ако сте харесали „Социалната мрежа“ и сте прочели „Случайните милиардери“, послужила за основа на филма, можете да продължите да следите историята на братя Уинкълвос с „Биткойн милиардери“ на Бен Мезрич.

Тайлър и Камерън Уинкълвос стават първите биткойн милиардери на 26 ноември 2017 г. Тази книга описва тяхното пътуване в света на криптовалутите, като обяснява основите на биткойн по начин, който е забавен за четене и увлекателен дори за най-начинаещите блокчейн ентусиасти.

3. „Биткойн стандартът“ от Сайфедеан Аммус | Книга за криптовалути

Някои описват криптовалутите като хедж срещу инфлацията – нов златен стандарт. Сайфедеан Аммус изследва именно това, като засяга техническите и икономическите аспекти на биткойн, които винаги сте искали да разберете.

Смятана за задължително четиво, когато става въпрос за книга за криптовалути, „Биткойн стандартът“ отвежда читателите от най-ранните етапи на създаването на биткойн до технологичните му възможности за бъдещето. Книгата поддържа интереса на читатели от всяко ниво на сложност, като свързва създаването на биткойн с по-големи обществени борби, вплитайки добре познати икономически и правителствени концепции. Читателите ще получат отговори на най-често срещаните си въпроси за биткойн и ще разберат как биткойн се вписва в по-голямата световна икономика днес.

Книга за криптовалути

4. „Криптоактиви“ от Крис Бърниске и Джак Татар

Ако търсите по-скоро практическо ръководство за ориентиране в стотиците съществуващи днес криптовалути, „Cryptoassets“ на Крис Бърниске и Джак Татар може да бъде добро начало.

Представена като ръководство за инвеститори, книгата предоставя практически съвети за управление на крипто портфейла ви, ориентиране в борсите, избор на дигитални портфейли и др.

5. „Инвестиране в крипто активи в ерата на автономността“ от Джейк Райън | Книга за криптовалути

„Инвестиране в криптоактиви в епохата на автономията“ твърди, че сме навлезли в нова цифрова финансова революция, като разказва на читателите как и защо трябва да инвестират в криптовалути.

„Единствената книга, която обяснява добре как инвестирането в криптовалути се свързва с финансите, икономиката и нашето бъдеще, е „Инвестиране в криптоактиви в епохата на автономията“ от Джейк Райън“, пише в имейл Тали Грийнбърг, ръководител на отдела за бизнес развитие в доставчика на криптохостинг Allnodes. „Без излишни подробности, само твърди факти и изчислени прогнози, които произтичат от тях. Книгата на Райън е както образователна, така и провокираща размисъл. Тя ще помогне на всеки, който търси повече яснота по темата.“

Книга за криптовалути

6. „Безкрайната машина“ от Камила Русо

Инвеститорите, които се интересуват предимно от Етериум, могат да започнат с „The Infinite Machine“ за цялостно разбиране на криптовалутата, нейното създаване и визията за бъдещето.

Написана от финансовия журналист Камила Русо, книгата превежда читателите през периодите на хаос, алчност и регулаторен контрол в ранните дни на етериум до мястото му сега като изключително популярна криптовалута, достъпна за масите.

7. „Интернет на парите“ от Андреас М. Антонопулос

Читателите, които търсят по-обемна книга за криптовалути, трябва да започнат с „Интернет на парите“ – поредица от есета, обясняващи значението на биткойн като технологичен пробив.

В заключение, светът на криптовалутите непрекъснато се променя и да сте в крак с най-новите разработки може да е предизвикателство. За щастие ние подбрахме не една информативна книга за криптовалути, а цели 7, които да помогнат на читателите да се ориентират в този динамичен пейзаж. Тези книги предлагат богатство от знания и насоки за всеки, който се интересува от света на цифровите валути. В списъка има от лесни за ползване от начинаещи книги до задълбочени изследвания на сложни теми.

Още от блога на Crypto365:

Еврото ще е Крипто?! Какво става в Европа

Биткойн удари $24 хил. долара, виждали ли сме това и преди?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Биткойн достигна 5-месечни върхове, ФЕД повиши лихвите

Виж следваща

Helium Network мигрира към Solana! Какво трябва да знаете?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.