След Shapella Хард Форк: Депозитите в Етериум надхвърлят тегленията, таксите скачат

Измина една седмица от хард форка на Етериум Shapella и статистиката показва, че депозитите в етериум на 18 април са надхвърлили тегленията за първи път след обновяването. В момента 929 999 етера на стойност 1,94 млрд. долара са в процес на изтегляне, а през последните три дни 112 568 етера са добавени към ликвидните протоколи за залагане.

Малко под един милион етера на стойност близо 2 млрд. долара чакат да бъдат изтеглени; средната мрежова такса скача над 12 долара на трансфер

След ъпгрейда на Шапела участниците на пазара следят внимателно изтеглянето на етери, тъй като в миналото имаше много дебати дали ще има масиран натиск за продажба на пазара. От 18 април 2023 г. обаче това не е така. Етериум (ETH) поскъпна с 9% спрямо щатския долар през последните седем дни.

През седмицата тегленията и чакащите да се изтеглят продължиха да се покачват и в момента малко под един милион етери, или 929 999, са на опашката за изтегляне. Във вторник статистиката на Nansen.ai показва, че депозитите са изпреварили тегленията, което се случва за първи път от въвеждането на Шапела на 12 април.

Shapella даде възможност на стакерите на етериум да изтеглят както пълния баланс на даден валидатор, така и наградите на консенсусния слой на валидатора. Когато един пълен валидатор премахва своите 32 етера, той деактивира позицията си на валидатор като цяло, докато частичните тегления позволяват на стакерите просто да изтеглят наградите, спечелени през периода, в който са започнали да залагат.

Опашката за теглене може да отнеме дни на хората

Статистиката в момента показва, че някои участници в дестакинга ще чакат близо 20 дни, за да отключат средствата си. Във вторник данните показаха, че депозитите се движат над тегленията, като тази седмица етерът беше добавен към ликвидни протоколи за залагане като Frax, Lido и Rocketpool.

Според показателите за ликвидно залагане от defillama.com на 15 април 2023 г. 8 030 870 етера са били блокирани в платформи за ликвидно залагане на деривати. Към днешна дата този брой се е увеличил до 8 143 438 етера на стойност 17,10 млрд. долара, като се използват текущите обменни курсове на ETH. Общата заключена стойност (TVL) в протокола за ликвидно залагане Lido е 12,65 млрд. долара, която се е увеличила с 1,86% през последните седем дни.

По отношение на заложените 8,14 млн. етери, на Lido се падат 74,22% от пазарния дял с 6 044 058 ETH. Докато протоколът на Coinbase Wrapped Staked Ether изгуби 2,84%, Rocket Pool регистрира увеличение от 4,37%. Седемдневните метрики също така показват, че TVL на протокола Frax Ether се е увеличил с 13,01%.

Още от блога на Crypto365:

Търговия с криптовалути | За начинаещи

BTC задържа 28к долара! Как делото на CFTC срещу Binance афектира пазара?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Технически анализ на Bitcoin, Ethereum: BTC е близо до пробив под $29,000 в сряда

Виж следваща

Ето защо Кийосаки иска да купи повече Биткойн, злато и сребро

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.