KLAYTN с промени в моделите на токеномиката. Какво ново предстои в управлението на Klay?

Фондацията ще подпомогне прехода на блокчейна Klaytn към структура на валидатори, която е изцяло без разрешения, и ще предостави възможности на широката общественост да участва като валидатори на блокове.

Klaytn Foundation, един от ключовите разработчици и поддръжници на кода на Klaytn блокчейн, ще направи промени в системата за управление на мрежата и ще внесе промени в модела на токените на родните KLAY токени, съобщиха от фондацията за CoinDesk през уикенда.

Фондацията ще подпомогне прехода на блокчейн Klaytn към изцяло безразрешителна структура на валидаторите, ще предостави възможности на широката общественост да участва като валидатори на блокове и ще въведе канал за комуникация, чрез който членовете на общността на Klaytn да участват в процесите на вземане на решения.

Очаква се тези промени да подобрят цялостните технически възможности на Klaytn, устойчивостта на приходите и аспектите на децентрализацията, като същевременно допринесат за превръщането на KLAY в по-ценна в крайна сметка. За да направи тези промени, Фондацията ще работи съвместно със Съвета за управление на Klaytn (СУ) – група от участници в мрежата, които понастоящем наблюдават управлението на мрежата Klaytn.

Удостоверителите са една от основните структури на всяка блокчейн и отговарят за проверката на транзакциите в тази мрежа

Фондацията ще продължи да служи като орган за вземане на решения за проекти за разширяване на екосистемата Klaytn и ще предлага основни програми за платформата Klaytn. Правомощията на членовете на УС за вземане на решения относно бизнеса с блокчейн на Klaytn ще бъдат допълнително разширени, а Фондацията ще насърчава проекти въз основа на решенията на членовете на УС, а не на своите собствени.

Освен това Фондацията ще засили прозрачността на управлението, като разкрива в реално време дневния ред и статуса на гласуване на GC във веригата чрез Klaytn Square, протокол за управление.

Подобни мерки могат да помогнат за предотвратяване на повторение на драмата с управлението от последните седмици: По-рано през февруари децентрализираната борса Uniswap се сблъска с противоречия сред членовете на общността заради предполагаемо изкривените права на глас, притежавани от големия инвеститор Andreessen Horowitz (a16z). В крайна сметка фондът загуби гласуването след кулминацията на задкулисна политическа битка, продължила седмици.

От понеделник фондът Klaytn ще представи на Общото събрание обновено предложение за токеномика. То включва предложение за работа с нециркулираните (резервни) жетони Klaytn в отговор на обратната връзка от общността. Финализираните дневен ред и предложения ще бъдат публикувани на 28 февруари заедно с техническата пътна карта за 2023 г.

Още от блога на Crypto365:

Книга за криптовалути – как да изберем? Топ 7 книги за крипто

Helium Network мигрира към Solana! Какво трябва да знаете?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Биткойн като през 2017 г.! Ще достигне ли 25 хил. долара?

Виж следваща

Enjin Coin експлодира? Ще се увеличат ли тези алткойни с ниска капитализация 10 пъти?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.