Биткойн адресите, притежаващи 1 BTC или повече, достигат един милион

Kупувачи изкупиха евтин Биткойн, тъй като цените спаднаха през миналата година.

Броят на адресите на биткойн портфейли, притежаващи един цял BTC или повече, надхвърли границата от един милион.

Крайъгълният камък от един милион цели биткойна беше достигнат на 13 май според данни на Glassnode.

Брой на портфейлите с биткойн, които притежават повече от 1 биткойн от създаването си. Източник: Glassnode.

Тъй като цената на Биткойн се понижи с повече от 65% в хода на миналата година, броят на адресите на портфейли, притежаващи един цял Биткойн или повече, рязко нарасна, като най-забележителните скокове се случиха по време на острия пазарен срив през юни и от 11 ноември – датата, на която FTX се срина и впоследствие обяви фалит.

Като цяло от началото на февруари 2022 г., когато цената на Биткойн спадна от високите си стойности през ноември 2021 г., бяха добавени около 190 000 „целокупни потребители“.

Съоснователят на Glassnode Negentropic каза на своите 54 000 последователи в Twitter, че най-доброто време за покупка на Биткойн е, когато има „кръв по улиците“.

Коментарите му идват след многобройните сривове на големи банки в САЩ, както и след като Фед се стреми потенциално да преустанови повишаването на лихвените проценти през следващите месеци. Това са някои от причините, поради които Glassnode заяви, че „остава уверен“, че Биткойн може да достигне цена от 35 000 долара в средносрочен план.

Макар че кръглото число „един милион“ бележи нова засечка в книгата на рекордите, струва си да се отбележи, че един адрес на биткойн портфейл не винаги представлява един човек.

Много инвеститори в криптовалути имат множество Биткойн адреси, а други адреси принадлежат на големи институции като борси за криптовалути и инвестиционни фирми, които обикновено притежават големи суми Биткойн.

Според данни на доставчика на криптоанализи CoinGlass, от около 19 милиона Биткойна, които понастоящем са в обращение, 1,89 милиона от тези BTC – на стойност 50,7 милиарда долара – се държат на големи централизирани борси като Binance и Coinbase.

Общият брой биткойн, държан на централизирани борси. Източник: CoinGlass.

Освен това зашеметяващите 3 милиона BTC – на стойност 80,4 млрд. долара и съставляващи 17% от общото предлагане в обращение – са „изгубени завинаги“, според оценките на Glassnode, които извеждат цифрата от комбинация от данни, включващи BTC, изпратени на „изгорени адреси“, портфейли със загубени ключове и големи сметки, които са останали недокоснати повече от десетилетие.

Прочетете още Биткойн новини в блога на Crypto365:

Ето защо Кийосаки иска да купи повече Биткойн, злато и сребро

Най-голямата седмична загуба на Bitcoin от пет месеца насам

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Крипто регулации в Европа – приети единодушно!

Виж следваща

Приходите на Tron през първото тримесечие на 2023 г. надхвърлят 90 млн. долара: Доклад

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.