BTC се СРИНА с 10%! Прогноза за цената на Биткойн

В бързо развиващия се пейзаж на криптовалутите Биткойн отбеляза забележителен спад от 10%, което предизвика вълна от интерес и спекулации. Текущата търговска цена на Биткойн възлиза на 26 200 щатски долара, което отразява незначителен спад.

Това движение на цената съвпада със забележително събитие: критичната оценка на американски законодател за подхода на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) към изготвянето на правила, която се отрази на пазара, оказвайки влияние върху настроенията около ценовата траектория на BTC.

Освен това гласовитите критики на икономиста Питър Шиф към политиките на Федералния резерв и предпазливите забележки относно бъдещата инфлация усложниха продължаващата дискусия за биткойна.

В тази актуализация анализираме тези събития и тяхното въздействие върху перспективите пред Биткойн, както и вероятността BTC да намери подкрепа на 26 000 долара.

Коментарите на американския законодател оказват влияние върху настроенията за цената на Биткойн

Критиката на американския конгресмен Франк Лукас (R-OK) към прибързания и зле анализиран подход на председателя на SEC Гари Генслер за създаване на правила оказва влияние върху цените на BTC.

Лукас предупреждава за потенциални икономически вреди, тъй като последиците от тези правила надхвърлят рамките на секторите.

Като ключов член на Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите Лукас изразява загриженост относно мащаба и последиците от промените в правилата на SEC, които засягат взаимосвързани финансови продукти и пазари.

Крипто регулациите на Генслер, насочени към правоприлагането, предизвикват упреци, като се прогнозира, че ще продължат да се прилагат.

Продължаващият контрол върху съмнителното одобрение на Prometheum от SEC и FINRA и правната битка срещу Ripple Labs за XRP добавят несигурност, засягайки нагласите на инвеститорите към BTC.

Пазарът остава чувствителен към регулаторните действия и правните конфликти, което допринася за колебанията на цените на BTC.

Икономистът Питър Шиф изрази опасения относно политиката на Фед и бъдещата инфлация

Известният икономист Питър Шиф предупреждава, че двугодишните грешки в политиката на Федералния резерв са нанесли значителни щети на икономиката и ще доведат до ужасни резултати.

Шиф смята, че опитът на Фед да се пребори с инфлацията е обречен на неуспех, въпреки оптимизма на пазара.

Той подчертава, че сегашната икономическа сила не оправдава такава увереност, тъй като преобладаващата икономика на балона, подхранвана от дълг и прекомерно потребление, противоречи на общоприетата икономическа мъдрост.

Шиф критикува схващането, че икономическото забавяне ограничава инфлацията, и казва, че ще има още по-голяма инфлация.

Той подчертава, че сдържаният подем на златото е повлиян от погрешната вяра на пазара в успеха на Фед, която той категорично отрича.

Тези коментари на Шиф добавиха опасения за инфлацията на пазара и ограничиха по-нататъшната загуба на стойността на BTC.

Прогноза за цената на Bitcoin

Популярната дигитална валута Bitcoin отскочи от нивото на подкрепа от 25 500 долара. Понастоящем курсът BTC/USD показва известна бича корекция, която може да го тласне към нивото от 27 400 долара.

Графика на цената на Bitcoin – Източник: Tradingview

От положителна гледна точка, бичи пробив над нивото от 27 400 долара може да тласне BTC към границата от 28 650 долара. Освен това BTC може потенциално да се изкачи към 30 300 долара.

От друга страна, мечи пробив на нивото от 25 450 долара може да предизвика спад към 24 100 долара.

Прочетете още Биткойн новини в блога на Crypto365:

Биткойн на ръба? Може ли BTC да се покачи до 32 хил. долара

Истинската цена за добив на 1 BTC? Bernstein разкрива тайни

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

XRP е на път да преобърне сценария? 12% обрат на пътя?

Виж следваща

Grayscale надделя в съдебно дело срещу SEC!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.