Връх или дъно? Трейдърите се разминават в мнението си дали биткойнът ще продължи да поскъпва

44 000 щатски долара остават във фокуса на вниманието през нощта, но ясната посока убягва на пазарите на биткойн и участниците са нервни.

Биткойнът (BTC) достигна 44 000 долара за втори път на 12 януари на фона на все по-голямо разминаване в мненията за това дали ценовото дъно е „вътре“.

Данните от Cointelegraph Markets Pro и TradingView показаха, че границата от 44 000 долара действа като местна съпротива в четвъртък, след прогнозите, че 46 000 долара може скоро да се върнат.

Биткойнът остана с широко повишение през нощта след данните за инфлацията в САЩ от предходния ден. Според някои сега не е моментът да станат прекалено уверени.

„BTC започва да се усеща мечи, въпреки че заявките са разпръснати през някои ключови нива на съпротива“, коментира акаунтът в Twitter Material Indicators като част от скорошна актуализация.

„Някои биткойн бикове може да се появят, за да изчистят няколко нива, но цялото стадо ще трябва да се появи, за да ги изчисти всички.“

Предполагайки добра възможност за „намаляване на риска“, Material Indicators акцентира върху движението на поръчките. Именно то в сряда беше в центъра на по-сериозно предупреждение за възможен предстоящ срив.

За разлика от тях други смятаха, че ценовото „изтласкване“ може да бъде в посока нагоре и да накаже закъснелите търговци.

Междувременно популярният трейдър Crypto Ed започна да проявява оптимизъм за това, че значително по-ниските нива са изчезнали завинаги.

След като качи прогнозна снимка на графиката, той заяви, че ако BTC/USD се покачи през деня, ще се създаде сценарий за по-висока конструкция на ниските нива като част от по-солидно възстановяване.

Колко дълго може да продължи облекчението?

Кратък преглед на процентите на финансиране на борсите показа, че през нощта са настъпили само леки промени. Преобладават неутрални до отрицателни стойности.

Подобно поведение е в контраст с последните седмици, в които понижаващата се спот цена беше посрещната от положително финансиране.

По време на писането на статията BTC/USD продължи да се опитва да пробие зоната от 44 000 долара. Kупувачите предотвратяваха всяко изтегляне.

Научете повече от блога на Crypto365:

Ето защо за търговците на Етериум моментната му ниска стойност е маловажна

Продават ли дългосрочните притежатели на върха на цената на биткойн?

Последните изявления от Путин и Си предполагат нарастващ политически интерес спрямо Биткойн

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Цената на Bitcoin се покачва до 43 хил. долара, но търговците предупреждават, че предстои „истинска болка“ за алткойните

Виж следваща

Прогнози за цените на Bitcoin и Ethereum за 2022 г.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.