Цената на Bitcoin се покачва до 43 хил. долара, но търговците предупреждават, че предстои „истинска болка“ за алткойните

Дори и след рязкото покачване до 42,3 хил. долара, трейдърите предупреждават, че Биткойн и алткойните все още ги чака „истинска болка“, ако настоящите макроперспективи останат същите. Bitcoin (BTC) спадна леко при отварянето на Wall Street на 11 януари. След като най-голямата криптовалута не успя да пробие нивото на съпротива над 42 000 долара, свежите коментари на председателя на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл изглежда дават тласък на пазарите.

Биткойнът се откъсва от нивото на поддръжка

Според Пауъл Съединените щати вероятно ще останат в среда на ниски лихви за известно време. Акциите и рисковите активи като криптовалутите изглежда оценяват този коментар положително.

Данните показват, че BTC/USD се връща към средата на тесен диапазон, в който прекарва вече четири дни.

„Биткойн все още е заседнал в диапазон, в който нивото от 42,8 хил. долара не можа да бъде пробито“, обобщи Михаел ван де Поп пред последователите си в Тwitter.

„В момента сме изправени пред подкрепа, която трябва да се задържи, за да се избегнат евентуални сривове на пазара“.

Дори и при сегашния тласък към 43 100 долара, настроението сред трейдърите остава предпазливо, дори и при запазването на бичите индикатори на веригата и отворения интерес, пораждащ надежди за възходящ „short squeeze“.

Истинската болка „тепърва предстои“ при алткойните

Анализатори твърдят, че алткойните са склонни да образуват бичи капан, като се покачват, преди да възобновят собствения си низходящ тренд.

Подобно на и други, трейдърът Pentoshi запази хладна перспектива за Биткойн. Toй дори възприема мечи възглед, простиращ се до 2022 г., благодарение на макроклимата.

„Много от тези алткойни изглеждат така, сякаш имат малък отскок, който идва, за да засмуче хората, преди да се стигне до неприятен спад. Много от тях тестват повторно областите, от които вече са отскочили, след като са образували параболични покачвания, но имат огромни области отдолу, където никога не са били изградени подкрепи“, предупреди той последователите си в Twitter във вторник.

Pentoshi открои Solana, заявявайки, че би се заинтересувал да я купи само при понижени нива между 50 и 80 долара.

SOL/USD се търгуваше на ниво от 140 USD към момента на писане на статията. През това време най-големият алткойн Ethereum (ETH) възвърна 3200 USD,a Bitcoin поскъпна.

Научете повече от блога на Crypto365:

Термини за криптовалутите, които трябва да знаете, преди да инвестирате: Наръчник за начинаещи

Последните изявления от Путин и Си предполагат нарастващ политически интерес спрямо Биткойн

Продават ли дългосрочните притежатели на върха на цената на биткойн?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Термини за криптовалутите, които трябва да знаете, преди да инвестирате: Наръчник за начинаещи

Виж следваща

Връх или дъно? Трейдърите се разминават в мнението си дали биткойнът ще продължи да поскъпва

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.