Вероятно ли е да следват рекордни стойности на Bitcoin?

Главният изпълнителен директор на най-голямата криптоборса в света обяснява как програмираният шок в предлагането на Биткойн в исторически план е оказвал значително влияние върху цената му

Чангпенг Джао, главен изпълнителен директор на Binance, една от най-големите борси за биткойн и криптовалути в света, изрази убеждението си, че следващото намаляване на биткойн наполовина, планирано за 2024 г., може да постави началото на период на подновен ръст на цените.

Разделянето на Биткойн, което се случва приблизително на всеки четири години, е ключово събитие в историята на криптовалутата. По време на тези събития скоростта, с която се създават нови биткойни чрез добив, намалява, което води до намаляване на емисията на актива.

Както намеква Джао, този шок в предлагането в исторически план е имал значително въздействие върху цената на Биткойн, което е довело до исторически върхове през 2013 г., 2017 г. и 2021 г.

Забележките на Джао относно потенциала за „всевъзможни върхове“ след намаляването на цената на Биткойн наполовина през 2024 г. се основават на историческите тенденции. През последните три половинчавания Биткойн преживя забележителни ценови скокове през следващите години.

Джао предлага следното обяснение на данните:

  • Вълнение преди поевтиняването: В навечерието на половинчатото поевтиняване на Биткойн криптовалутната общност обикновено е свидетел на рязко нарастване на вълнението, дискусиите и медийното отразяване. Този феномен отразява очакванията и високите надежди, свързани със събитието.
  • Реалност след поевтиняването: Противно на някои очаквания, цената на биткойн не се удвоява веднага за една нощ след намаляването наполовина. Вместо това непосредствено след това често се характеризира с период на консолидация и корекции.
  • Последващи скокове на цената: Именно в годината или годините след намаляването наполовина на Биткойн цената на криптовалутата исторически се е покачвала до нови исторически върхове. Това явление се дължи на комбинация от фактори, включително повишена осведоменост, нарастващо приемане и намален темп на производство на Биткойн.

A като такъв, забележките намират Джао в ехото на убеждението на много Биткойнъри, че активът става предсказуем и цикличен с ценовите си движения, в резултат на този факт, че това са здрави пари, чиято парична политика не се контролира от правителствата.

Тези събития служат като напомняне за дефлационните характеристики на цифровата валута, отличаващи я от традиционните фиатни валути.

Прочетете още Биткойн новини в блога на Crypto365:

Биткойнът падна под 47 495 лева, след като SEC заведе дело срещу криптоборсата Байнънс

Биткойн китовете на лов! Разбулване на мистериозни ходове

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

3 причини, поради които Bitcoin не успява да се изкачи над 28,5 хил. долара

Виж следваща

Биткойн достигна $38 хил. Водещата криптовалута възобновява ралито?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.