Биткойн достигна $38 хил. Водещата криптовалута възобновява ралито?

Биткойн вече надхвърли $38 000 на крипто борсата Bitgamo

Изстрелването на криптовалутата се дължи на оптимизма около борсово търгувания фонд (ETF)

Към момента на писане BTC се търгува на $37 682 на Bitgamo, в сравнение с около $34 300 на други големи борси, включително Binance и Coinbase.

Основана през 2020 г., Bitgamo придоби забележителна популярност на крипто пазара.

Само миналия месец платформата обяви, че ще създаде 75 банкомата за криптовалута в цяла Европа до 2024 г.

Според Bitgamo борсата е в състояние да предложи по-високи проценти чрез стратегия, която включва преразпределение на криптовалути в региони по целия свят, особено Близкия изток и страни с по-малко благоприятни за крипто политики.

„Това става възможно чрез широката мрежа на Bitgamo от доверени трети страни, което позволява на борсата да предлага превъзходни обменни курсове, като същевременно улеснява достъпа до крипто активи за лица в тези региони“

каза платформата в скорошно съобщение.

Bitgamo предлага крипто обмен без KYC

Bitgamo също е въвела политика за обмен без KYC (Познай своя клиент).

Според платформата не е законово задължена да изисква KYC документация от клиенти, когато продава крипто, тъй като работи от Люксембург, юрисдикция, която третира криптовалутите като стоки.

Освен това Bitgamo позволява на потребителите да продават криптовалути в държави със строги крипто регулации, като ги категоризират като стоки, осигурявайки по-голяма гъвкавост и достъпност.

Трябва да се отбележи, че платформата получи положителни отзиви от клиенти. От една страна, повече от 90% от прегледите на борсата на уебсайта за бизнес преглед Trustpilot са положителни.

Биткойн изпомпа на фона на оптимизма около спот ETF

Водещата криптовалута достигна 17-месечен връх по отношение на перспективите за спот ETF.

В скорошно интервю главният правен директор на Coinbase Пол Гревал каза, че SEC скоро ще одобри спот биткойн ETF.

„Надявам се, че тези [ETF] заявления ще бъдат одобрени, макар и само защото трябва да бъдат предоставени съгласно закона.“

Той подчерта неотдавнашното съдебно решение, което нанесе удар на SEC, заявявайки, че регулаторът няма основание да отхвърли офертата на Grayscale да преобразува своя биткойн фонд GBTC в ETF.

Междувременно крипто експерти смятат, че водещата криптовалута има повече място за растеж, ако спот биткойн ETF бъде одобрен.

Както беше съобщено, платформата за крипто финансови услуги Matrixport прогнозира голямо рали на биткойн, ако спот ETF излезе на пазара.

Сравнявайки това с ETF за благородни метали, които имат пазарна капитализация от около 120 милиарда долара, като се приеме, че 10-20% от инвеститорите в ETF за благородни метали обмислят диверсификация в биткойн ETF като хеджиране срещу парично обезценяване и инфлация, Matrixport каза, че можем да станем свидетели на приток от $12 до $24 милиарда в Bitcoin ETF.

„Ако пазарната капитализация на Tether се увеличи с 24 милиарда долара, действайки като заместител на потенциални притоци на ETF, цената на биткойн ще се повиши до 42 000 долара, което представлява консервативна оценка.“

Прочетете още Биткойн новини в блога на Crypto365:

3 причини, поради които Bitcoin не успява да се изкачи над 28,5 хил. долара

Вероятно ли е да следват рекордни стойности на Bitcoin?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Вероятно ли е да следват рекордни стойности на Bitcoin?

Виж следваща

Прогноза за цената на Cardano. Започва ли новият бичи пазар?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.