Успешен ъпгрейд за Етериум! Какво е Shapella?

Надстройката Shapella на Етериум, която ще позволи раздържавяването на ETH, беше успешно активирана в мрежата Goerli. Надстройката за главната мрежа се очаква през следващия месец

Етериум прави още стъпки напред в усилията си за надграждане на мрежата, тъй като разработчикът на Етериум Тим Бейко обяви, че Goerli се е разклонил. Вилката е необходима стъпка преди обновяването на Shapella на Етериум да влезе в действие в основната мрежа, което носи със себе си няколко подобрения. В 10:26 UTC епоха 162 304 задейства надстройката, която скоро след това беше финализирана.

Бейко съобщи, че депозитите са в процес на обработка, въпреки че отбелязва, че няколко валидатора все още не са надградени. Той добавя, че е възможно да има предизвикателство под формата на липса на стимули. Тестнетът използва ETH, който няма действителна стойност, което може да не привлече достатъчно валидатори на тестове.

Той се чувства по-оптимистично настроен за mainnet, защото е по-вероятно потребителите да управляват тези възли с по-малко ресурси, отколкото в mainnet. Преди това Бейко се позова на факта, че промяната е първият път, в който хората могат да подават промени, което в крайна сметка може да доведе до пропуснати блокове/атестации на възли с ниски ресурси.

Дългото и краткото е, че изтеглянето на ETH със залог вече може да бъде подложено на обработка в тестовата мрежа на Goerli. Това полага основите на ъпгрейда на майннета, който се очаква по някое време през следващия месец.

Какво е Shapella?

Shapella е ъпгрейдът на консенсусната страна на ъпгрейда в Шанхай, един от най-очакваните ъпгрейди на пазара. Това е портманто от Shanghai и Capella, като първият служи като ъпгрейд от страна на изпълнението.

Capella се фокусира върху консенсусния слой, където валидаторите извършват действията си, докато изпълнителният слой е мястото, където съществуват интелигентните договори. Те са двете страни на една монета и заедно ще тласнат Етериум към следващия етап от съществуването му.

Ликвидните залози се възползват от развитието на Етериум

Надграждането на Етериум в Шанхай доминира в заглавията на вестниците през последните няколко седмици и изглежда, че решенията за ликвидни залози се възползват от това. Консенсусът е, че решенията за ликвидни залози като Lido Finance ще отбележат рязък ръст, тъй като изтеглянето на ETH става възможно.

Сумата на ETH, заложена в ликвидните решения за залагане, наскоро надхвърли 7 милиона. Това увеличи общата сума до над 12 млрд. долара. Всичко това оказа силно положително въздействие върху цената на ETH.

Понастоящем тя се е повишила с над 9% и възлиза на около 1699 USD. Тя също така скочи от 1 665 долара до 1 779 долара, преди да спадне обратно до сегашната си цена.

Още от блога на Crypto365:

Опитват се да отстранят виден защитник на Ripple по делото! Какво трябва да знаете?

Крипто борсата Kraken пуска собствена банка за цифрови активи! Какво трябва да знаете?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Биткойн с нов връх за последните 9 месеца! Какво предстои?

Виж следваща

Може ли цената на Fantom да се удвои? 3 причини защо е възможно

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.