Може ли цената на Fantom да се удвои? 3 причини защо е възможно

Цената на Fantom (FTM) вероятно е завършила краткосрочна корекция и е започнала последната част от значително възходящо движение

Цената на FTM бе паднала под низходяща линия на съпротива, след като достигна исторически връх през януари 2022 г. Понижението доведе до дъно от 0,164 USD през ноември 2022 г., което предизвика пробив от зоната на подкрепа от 0,20 USD. Това обаче се оказа отклонение (червен кръг) и оттогава цената на ФНТМ се е повишила.

Възходящото движение беше предшествано от бича дивергенция при RSI (зелена линия). Освен това индикаторът вече е над 50, което е още един признак за бичи тренд. Възходящото движение доведе до най-високата стойност от 0,655 щатски долара през януари. Макар че след това цената се понижи, тя отскочи от хоризонталната зона от 0,39 USD, създавайки дълъг долен фитил и потвърждавайки го като подкрепа.

Ако повишението продължи, следващата най-близка съпротива ще бъде на ниво 1,15 USD. От друга страна, затваряне под 0,39 USD може да доведе до спад към 0,20 USD.

FTM/USDT седмична графика | източник: TradingView

Може ли цената на Fantom (FTM) да се повиши до 1,15 USD?

Дневната времева рамка съвпада с показанията от седмичната, което подкрепя продължаването на възходящото движение. Има няколко причини за това.

На първо място, цената изглежда е завършила четвърта вълна на отдръпване, след като отскочи от линията на съпротива на предишния възходящ канал.

Второ, дневният RSI се е преместил над 50. И накрая, цената на токена FTM е в процес на пробив от краткосрочната низходяща линия на съпротива (пунктир). Пробивът може да бъде потвърден през следващите 24 часа.

Ако цената наистина се намира в пета вълна, първата потенциална цел за върха ще бъде на 0,87 USD, създадена от външната Фиб корекция от 1,61 на последния спад. Ако обаче петата вълна се разшири и има цялата дължина на първа и трета вълна заедно, тя може да се придвижи чак до 1,22 USD (бяло). Тъй като това е и конфлуенция с хоризонталната зона на съпротива от 1,15 USD, би било по-логично, ако тя действа като връх.

От друга страна, спад под дъното на четвъртата вълна при 0,30 USD би обезсилил тази бича прогноза. В този случай цената на FTM може да спадне отново към 0,20 USD.

FTM/USDT дневна графика | източник: TradingView

В заключение, най-вероятната прогноза за цената на ФТМ е повишение към поне 0,87 USD и евентуално към 1,15-1,22 USD. Тази прогноза ще бъде обезсилена при спад под 0,30 USD. В този случай цената на FTM може да спадне до 0,20 USD.

Още от блога на Crypto365:

FLOKI се изстреля нагоре с 15% за 24 часа – може ли да достигне $1?

Книга за криптовалути – как да изберем? Топ 7 книги за крипто

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Успешен ъпгрейд за Етериум! Какво е Shapella?

Виж следваща

Инвестиране в криптовалути

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.