Опитват се да отстранят виден защитник на Ripple по делото! Какво трябва да знаете?

Цената на XRP се повиши с 2% през последните 24 часа, достигайки 0,369805 долара, след като през нощта пазарът на криптовалути почти не помръдна.

Монетата поевтиня с 2,5% през последната седмица и с 10% през последните 30 дни, попаднала в негативните пазарни настроения, породени от новината за финансовите затруднения на Silvergate Bank.

Въпреки това текущото дело между Ripple и SEC изглежда, че в крайна сметка може да има положителен изход за XRP.

Съдия Анализа Торес е удовлетворила искането на Ripple за изключване на показанията на т.нар. експертен свидетел, призован от SEC, като същевременно е отхвърлила и искането на регулатора за отмяна на статута на амикус на популярния защитник на XRP Джон Е. Дийтън.

Това потвърждава подозренията, че делото на SEC не е особено силно и че съдията може да стигне до решение, което да позволи на Ripple да продължи дейността си както преди.

Прогноза за цената на XRP, тъй като съдията се опитва да забрани на известния защитник на XRP да участва в съдебния процес – какво се случва?

Индикаторите на XRP са близо до дъното, което сигнализира, че рано или късно му предстои възстановяване.

Нейната 30-дневна пълзяща средна (червена) наскоро падна под 200-дневната си средна (синя) и колкото повече потъва, толкова по-вероятно става рали за възстановяване.

източник: TradingView

В същото време индексът на относителната сила на XRP (лилаво) е спаднал до 40, което показва, че е близо до това да стане свръхпродаден.

Ключовото ниво на съпротива днес е 0,37 USD – цена, която може да сигнализира за по-нататъшни печалби, ако XRP успее решително да я пробие.

Въз основа на неотдавнашните новини от дългогодишното дело Ripple-SEC, монетата наистина може да организира устойчиво рали в недалечно бъдеще.

Както беше отбелязано по-горе, две скорошни решения отидоха в полза на Ripple през последните няколко дни, като съдия Анализа Торес удовлетвори искането на фирмата за отстраняване на Патрик Дуди като свидетел-експерт.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси призова Дуди да даде показания и анализ на вероятните очаквания на „средния“ купувач на XRP, като регулаторът имаше за цел да установи, че посоченият купувач е очаквал цената на XRP да се повиши въз основа на „общото предприятие“ на Ripple.

Редица свидетели на Ripple поставиха под съмнение експертните познания на Дуди по тази конкретна тема

Съдия Торес на практика се съгласи, че Дуди трябва да бъде изключен.

Освен това Торес отказа да удовлетвори искането на Комисията по ценните книжа и фондовите борси за отстраняване на адвоката Джон Е. Дийтън, специализиран в областта на крипто, като амикус (т.е. „приятел“ на съда, който може да представя свидетелски показания).

Взети заедно, тези две решения вероятно са голям удар за делото на SEC, доколкото сега регулаторът може да се бори да докаже кои купувачи на XRP са имали разумно очакване за печалба.

Това е заключението на дългогодишния коментатор по делото Джереми Хоган, който написа в Туитър: „как, по дяволите, SEC може да докаже „разумна“ зависимост?“.

В комбинация с други скорошни събития и новини, всичко това предполага, че XRP може да очаква голямо рали, ако приемем, че горните знаци сочат към победа на Ripple.

Според Брад Гарлингхаус от Ripple делото вероятно ще приключи до края на годината

Ако приемем положителен изход за Ripple, има всички шансове XRP в крайна сметка да оспори настоящия си исторически връх, който е 3,40 USD.

Разбира се, за постигането на подобна цел ще е необходим по-бичи пазар като цяло, но като се има предвид, че тя пропусна бичия пазар през 2021 г., има още много да наваксва.

За щастие, бизнесът на Ripple като цяло остава забележително стабилен, въпреки факта, че през последните няколко години тя води вредна правна битка.

През януари тя публикува доклада си за пазарите на XRP за четвъртото тримесечие на 2022 г., в който разкрива, че само през това тримесечие е обработила 226,31 млн. долара нетни продажби на XRP.

Всъщност нейният продукт за ликвидност при поискване вече е достъпен в над 40 държави, след като беше пуснат във Франция, Швеция и Африка.

В случай на благоприятно съдебно решение Ripple ще получи още повече пространство, за да продължи да разширява бизнеса си.

Излишно е да казваме, че това е много оптимистично за XRP, която в крайна сметка може да се превърне в една от най-успешните монети през 2023 г. и след това.

Алтернативи на XRP

Въпреки че XRP е изключително подценена, тя няма да види голямо рали, докато не приключи Ripple-SEC, нещо, което може да не се случи преди втората половина на годината.

За щастие, в момента на пазара има и други криптопроекти с висок потенциал и ние ги събрахме в списък с 15-те най-добри криптовалути за 2023 г., анализирани от екипа на Cryptonews Industry Talk.

Още от блога на Crypto365:

Търговия с криптовалути | За начинаещи

Helium Network мигрира към Solana! Какво трябва да знаете?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

FLOKI се изстреля нагоре с 15% за 24 часа – може ли да достигне $1?

Виж следваща

Крипто борсата Kraken пуска собствена банка за цифрови активи! Какво трябва да знаете?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.