Цените на Bitcoin и Ethereum задържат ключова подкрепа, Huobi печели 75% за една седмица

Цената на Биткойн се търгува колебливо близо до 19 189 USD, след като беше отхвърлена под нивото на съпротива от 19 950 USD. Докато цената на Етериум се понижи с повече от 2% до 1298 долара.

Откакто About Capital изкупи платформата Huobi и назначи Сун за съветник, цената на токена Huobi се повиши рязко. Поради това Huobi остава в центъра на вниманието, след като за една седмица поскъпна с повече от 75%.

Глобална пазарна капитализация

По време на ранната азиатска сесия повечето криптовалути се търгуваха негативно, като глобалната пазарна капитализация на криптовалутите спадна с 1,9% спрямо предходния ден до 919 млрд. долара. Обемът на криптопазара за последните 24 часа беше над 64 млрд. долара, което представлява спад от 23,4%.

Общият обем в DeFi в момента е 3,8 млрд. долара, което представлява почти 6% от целия 24-часов обем на криптопазара. Обемът на всички стабилни монети сега е 59,9 млрд. долара, което е 93% от общия обем на пазара на криптовалути за 24 часа.

Топ печеливши и губещи алткойни

Най-добре представилите се в азиатската сесия бяха Terra (LUNA), TRON (TRX) и UNUS SED LEO (LEO). Цената на Terra (LUNA) се повиши с повече от 3% до 2,8 долара, докато цената на TRON се повиши с 3,5% до 0,063 долара. За разлика от тях цената на LEO се повиши с над 3% до 4,45 USD.

източник: Coin360

Цената на TerraClassicUSD остава меча, като през последните 24 часа спадна с близо 10% до 0,046 USD. Цената на Synthetix се понижи с повече от 6% и се търгува близо до 2 USD. Настроенията на пазара на криптовалути са леко негативни, а цифровите активи се борят за поскъпване.

Ето някои от събитията, които се откроиха в раздела за крипто новини:

Продажби на дребно в САЩ и предварителен потребителски сентимент на UoM

Според официалните данни, публикувани в петък, потребителските разходи са останали непроменени през септември, тъй като цените нараснаха бързо, а Федералният резерв повиши лихвените проценти, за да забави икономиката.

Предварителната оценка на Министерството на търговията показва, че продажбите в търговията на дребно и хранително-вкусовата промишленост са останали непроменени през септември, след като през август се увеличиха с 0,4%. Това беше по-ниско от прогнозираното от Дау Джоунс увеличение с 0,3%. Без да се отчитат продажбите на автомобили, те са се увеличили с 0,1%.

От друга страна, данните на Мичиганския университет за потребителските нагласи показаха значително подобрение. Потребителските нагласи се повишиха през октомври 2022 г. до 59,8 пункта, което е най-високото равнище от шест месеца насам, спрямо 58,6 пункта през предходния месец и над пазарните прогнози за 59 пункта.

Показателят, измерващ възприятията за непосредственото бъдеще на икономиката, се повиши до 65,3 от 59,7, но последният се понижи до 56,2% от 58,4%.

С по-силните икономически данни нагласите за повишаване на лихвените проценти от страна на ФЕД нарастват още повече, което води до спад на пазара на криптовалути.

Цена на Биткойн

Текущата цена на Биткойн е 19 191 долара, като 24-часовият обем на търговията е 33 млрд. долара. През последните 24 часа Биткойн е поевтинял с повече от 3%. Лидер в момента е CoinMarketCap с пазарна капитализация в реално време от 368 млрд. долара.

източник: TradingView

На техническия фронт Биткойн намери незабавна подкрепа близо до 19 135 долара и също така премина под 50-дневната пълзяща средна, което показва мечи тренд. Пробив под 19 135 долара може да понижи цената на BTC до предишната подкрепа на тройното дъно близо до 18 709 долара, докато друг пробив може да отведе BTC до 18 246 долара.

В посока нагоре съпротивата остава близо до 19 958 долара. Инвеститорите вероятно ще обмислят продажба, ако цената падне под 19 135 долара и обратно.

Цена на Етериум

Текущата цена на Етериум е 1299 долара, като 24-часовият обем на търговията е 11 млрд. долара. През последните 24 часа цената на Етериум се понижи с над 2%. В момента се намира на второ място в класацията на CoinMarketCap с актуална пазарна капитализация от 159 млрд. долара.

Двойката ETH/USD се задържа на критичното ниво на подкрепа от 1292 долара, което се поддържа от 50-дневната пълзяща средна. Над нея ETH има добри шансове да покаже бичи обрат, но низходящата трендлиния ще действа като бариера близо до 1340 долара.

източник: TradingView

Пробив на нивото на подкрепа от 1 292 USD би могъл да изложи ETH на нива на подкрепа от 1 269 USD или 1 225 USD. Тъй като RSI и MACD показват тенденция към продажби, инвеститорите вероятно ще изчакат мечи пробив, преди да сключат каквито и да било сделки с ETH.

Huobi печели 75% за една седмица

Въпреки широко разпространените загуби на пазара на криптовалути, стойността на токена Huobi се покачи със 75% само за последните седем дни и се търгува близо до 7,5 долара. Причината за такъв огромен скок може да е свързана с назначаването на основателя на Tron Джъстин Сун за съветник на Huobi.

Освен това името на Сун се появи като възможен инвеститор, когато китайската борса за криптовалути заяви, че е придобита от инвестиционна фирма, наречена About Capital.

След като се присъедини към Huobi миналата седмица като съветник, основателят на Tron Джъстин Сун заяви, че има „десетки милиони“ токени на борсата.

Сун заяви, че токените са от решаващо значение за плановете за международно разширяване на компанията.

Както е показано на графиката по-горе, Huobi е изправена пред значителна съпротива близо до нивото от 7,85 долара, което преди това е служило като тройна долна подкрепа. Под 7,75 долара HT/USDT формира свещи доджи и въртящ се връх, които вероятно ще отслабят възходящия тренд и може да предизвикат мечешко отстъпление.

В низходяща посока HT има потенциал да завърши 38,2% Фибоначи корекция при 6,65 USD, докато по-нататъшен пробив може да го тласне надолу до 5,55 USD, което представлява 61,8% Фибо ниво. Инвеститорите могат да обмислят продажба под 7,85 USD и обратно.

Нови препродажби на криптовалути

Влагането на пари в предварителна продажба на нови токени е една от стратегиите за преодоляване на мечия криптопазар и изключителната волатилност.

Погледът ни е насочен към предварителната продажба на токена IMPT – нова криптовалута, която току-що премина границата от 4,5 млн. долара в първоначалния си кръг за набиране на средства.

Още от Crypto365:

Как поток от стейбълкойни към борсите могат да сигнализират за следващия бичи пазар: Анализ

Топ 5: Kои криптовалути да следим до края на 2022г.

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Анализ на цените на ChainLink: LINK повишава цената си до 7,5 долара

Виж следваща

Най – добрите български борси за криптовалути

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.