Защо цената на Polygon (MATIC) може да се изтреля с биковете

Накратко

  • Адресите на притежателите на MATIC нараснаха от около 20 000 през май 2022 г. до 113 890, отбелязвайки над 480% ръст.
  • Китовите адреси също отбелязаха увеличаване на притежанието си през септември.
  • Новините за приемането на Polygon от основните финтех гиганти подпомогнаха ръста на активните му адреси.

Цената на Polygon MATIC поддържаше относително стабилен възходящ тренд въпреки несигурността на по-големия криптопазар.

Тъй като цената на MATIC запазва бичия импулс на фона на нарастващото приемане на Polygon, биковете на MATIC може да очакват нов пробив.

Глобалната пазарна капитализация на криптовалутата, заедно с водещите криптовалути като BTC, ETH и ADA, отбеляза забележителен ценови подем през последните 5 дни. Въпреки че печалбите на MATIC не бяха толкова масивни, колкото на някои други нейни колеги, възходящият ценови тренд на монетата направи някои вълни на пазара.

480% ръст на притежателите на MATIC

Неотдавнашни данни от IntoTheBlock подчертаха, че притежателите на MATIC най-накрая са се завърнали на пазара. Адресите на MATIC HODLer нараснаха от около 20 000 адреса през май 2022 г. до 113 890 към момента на писане на статията, отбелязвайки над 480% ръст.

MATIC addresses | източник: IntoTheBlock

Макар че търговците и круизърите продължават да са около повече или по-малко едно и също ниво, скокът на HODLers показва, че участниците са уверени в ценовото действие на MATIC.

Освен това адресите на китовете на MATIC също отбелязаха скок, тъй като адресите, притежаващи по-голям брой монети, увеличиха притежанието си през септември.

MATIC в обращение според големина на адресите | източник: Santiment 

Разпределението на предлагането на MATIC според баланса на адресите представи, че адресите с по-висок баланс отбелязаха рязко покачване от 25 септември до момента на изготвяне на статията.

Резкият спад в предлагането на MATIC на борсите допълнително представи бичи настроения на пазара за монетата. Спадът на баланса на борсите се счита за бичи, тъй като търговците и инвеститорите преместват притежанията си от борсите в студени портфейли за дългосрочно съхранение.

източник: Santiment 

Екосистемата изглежда здрава

Освен блестящите статистически данни за веригата, Полигон прави крачки по отношение на по-голямото приемане и модернизацията на екосистемата. След като Polygon направи съобщение за партньорство с Nubank, същото тласна обемите, както и цената на MATIC.

NuBank е подкрепена от Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет и избра Polygon за пътуването си за преход от Web2 към Web3 екосистема. Новините за приемането на Polygon от основните финтех гиганти подпомогнаха активния ръст на адресите му.

Скоро след обявяването на NuBank Polygon надмина Ethereum по седмични активни адреси (WAA), постигайки третия си пореден исторически връх.

В допълнение към това, Polygon отбеляза рязко покачване на обема на търговията и продажбите на аватарите на Reddit nonfungible token (NFT), които обслужваха по-големия ценови хайп. Седмичният обем на NFT на Polygon се покачи до 3,7 млрд. долара през последната седмица.

Освен това 16 от 20-те най-големи dApps на Polygon регистрираха положителна промяна на WoW, което допълнително сочи към по-здрава екосистема.

По време на пресконференцията цената на Polygon се търгуваше на 0,907 долара, отбелязвайки 2,30% загуба на дневна база, тъй като на по-големия пазар се наблюдаваше отслабване на ценовото действие. Поглед към индикатора In/Out of Money Around Price не представи никакви големи бариери пред предлагането за MATIC занапред.

източник: IntoTheBlock

Индикаторът In/Out of Money around price също представи прилична подкрепа на ниво 0,845 USD. Макар че техническите показатели на Полигона изглеждаха подходящи за покачване, в случай на мечи оборот монетата може да види спад до марката 0,845 USD.

Още от блога на Crypto365:

Прогнози Кардано (ADA) 2022-2023г.

Конкурентът на STEPN Gritti се издига в пространството Move-to-Earn

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Двоен връх на Bitcoin (BTC). Ще има ли още яростно падане?

Виж следваща

ЕС с нови регулации: повратна точка за криптопазара в Европа и за данъците на Bitcoin

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.