Двоен връх на Bitcoin (BTC). Ще има ли още яростно падане?

През последните няколко дни пазарите на биткойн се радваха на солидна инерция, но един изпитан модел на графиката може да сигнализира, че партито е приключило.

В събота Биткойн достигна връх от 21 000 долара през уикенда, което е най-високата му цена от 13 септември насам. Цените започнаха да се движат в средата на седмицата, като кулминацията им беше 5% ръст от същия момент на миналата седмица.

Това движение обаче изглежда се разпада, тъй като на графиките се отпечатва ясна формация на двоен връх.

Моделът беше идентифициран от водещи анализатори тази сутрин, като Ларк Дейвис отбеляза, че обемът също е намалявал по време на движението.

Биткойн мечките отново в играта

Дейвис отбеляза, че подкрепата е в района на 19 хил. долара, където активът се консолидира през по-голямата част от октомври. В момента просто няма достатъчно инерция и търсене, които да повишат цените, а макроикономическите перспективи все още са мрачни.

Криптоаналитикът и трейдър „il Capo“ каза на своите 570 хил. последователи, че спадовете могат да бъдат още по-лоши, като потенциалното дъно е 14 хил. долара през ноември.

Този сценарий би отразил финалното изплуване на мечия пазар през 2018 г., което доведе до срив на цените на Биткойн с над 50% и достигане на дъно от 3200 долара през ноември.

Колегата трейдър и анализатор „Рект Кепитъл“ увеличи мащаба, за да погледне по-широката картина. Той заяви, че мечешко месечно затваряне ще има, ако Биткойн затвори под зелената зона на подкрепа от 20 хил. долара. Това би било второто поредно месечно затваряне под 20 хил. долара, добави той.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгуваше с 1% по-ниско за деня на ниво от 20 553 долара по време на азиатската търговска сесия в понеделник сутринта. Известна подкрепа има при 20 200 долара, но основното ниво се намира на около 19 250 долара.

На други места на криптопазарите

Общата пазарна капитализация се понижи с един процентен пункт през нощта и спадна до 1,05 трилиона долара, като дневните обеми също се върнаха до около 70 милиарда долара, според CoinGecko.

Етериум, който през уикенда достигна връх от почти 1650 долара, се понижи с 1,6% до 1584 долара. Активът поскъпна с огромните 16% през последната седмица, но вероятно ще се движи в сянката на големия си брат.

Повечето алткойни бяха или неутрални, или на червено, с малко по-големи загуби за XRP на Ripple, Cardano (ADA), Shiba Inu (SHIB) и Uniswap (UNI).

По всичко личи, че нещата се очертават за един мечи ноември, но от друга страна, той може да сигнализира за дъното на този пазарен цикъл.

Още от блога на Crypto365:

Биткойн се бори за 19 хил. долара, криптопазарът е в застой заради глобалната инфлация: Рекапитулация за тази седмица

Най – добрите български борси за криптовалути

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Конкурентът на STEPN Gritti се издига в пространството Move-to-Earn

Виж следваща

Защо цената на Polygon (MATIC) може да се изтреля с биковете

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.