Биткойн се бори за 19 хил. долара, криптопазарът е в застой заради глобалната инфлация: Рекапитулация за тази седмица

Пазарът на криптовалути беше сравнително скучен през последните 7 дни, тъй като не се наблюдаваха големи ценови движения. Изглежда, че глобалните инфлационни неволи са надвиснали над тях.

Пазарът на криптовалути премина през слаба волатилност през изминалите седем дни и в момента се намира почти там, където беше по това време миналата седмица. Настроенията остават прекалено страховити, тъй като глобалните инфлационни проблеми и икономическите вълнения се настаняват.

Започвайки с Биткойн, той загуби приблизително 1,8% през последните седем дни, преминавайки през почти никаква волатилност. Криптовалутата се опита да пробие над критичното ниво от 20 000 долара, но без успех. Той бързо беше отхвърлен от мечките, които в момента изглежда имат пълен контрол.

Интересно е също така да се отбележи, че доминацията на BTC – метриката, която проследява нейния дял спрямо този на целия пазар, също е повече или по-малко там, където беше миналата седмица. Това означава, че алткойните не успяха да се възползват от несигурността на пазара на биткойн.

Това е видно от представянето на 10-те най-големи алткойна по отношение на общата пазарна капитализация. Cardano загуби 9,3%, Solana загуби 10%, докато XRP се понижи със 7%. Това са забележителни спадове.

Инфлация и настроение на пазара

Може би най-забележителното събитие през изминалата седмица беше стартирането на мейннета на Aptos и появяването му на големи борси като Binance, Coinbase и FTX. Общността беше меко казано недоволна, като се има предвид, че борсите от най-високо ниво побързаха да листват APT, въпреки факта, че дори нямаше ясно изразен токеномичен лист на токена.

При все това глобалните инфлационни проблеми продължават да тегнат над пазара на криптовалути. В Обединеното кралство например инфлацията достигна нива, невиждани през последните 40 години.

Интересно е да видим как ще се оформи следващата седмица, но в момента настроенията са много мрачни на фона на прекалено стагниращия пазар.

Още от блога на Crypto365:

Биткойн кит се събужда след петгодишен спокоен сън

Cardano (ADA) е готова за 2 пъти по-високи печалби, ако историята се повтори: Данни

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Етериум скочи с 15% – инструмент срещу инфлация – ETH може да избухне преди Биткойн?

Виж следваща

Конкурентът на STEPN Gritti се издига в пространството Move-to-Earn

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.