Биткойн кит се събужда след петгодишен спокоен сън

Биткойн кит насреща! Още един кит е в движение след продължителна дрямка. И така, какво правят те и какво означава това?

Прозрачният характер на блокчейна на Биткойн (BTC) позволява да се събира всякаква интересна информация за пазара. Сега данните във веригата ни казват, че един кит в Биткойн е преместил 500 BTC. Тези биткойни са лежали на един и същи адрес в продължение на 5-7 години.

Биткойн кит и стари монети в движение

По правило това не е добър знак, когато стари монети се движат. Възможно е собственикът на Биткойн да иска да постави тези монети в други портфейли. Но обикновено е по-вероятно те да искат да ги продадат. Особено ако монетите отиват на борси, има малка вероятност това да е просто реорганизация на портфейли.

В този случай не е известно какво точно възнамерява да направи въпросният кит с биткойните. Това, което е сигурно обаче, е, че китът отдавна не е правил нищо с този Биткойн. Така че това е кит, който е имал много търпение през последните години!

Този ход на криптовалутата е забелязан от анализатора JA_Maartun.

500 Bitcoin не е толкова много

Въпреки че транзакция с 500 биткойна има обща стойност малко под 10 милиона долара, тя не е нещо необичайно в по-широк смисъл. Не толкова отдавна изведнъж над 5000 души започнаха да прехвърлят биткойни, които са били на един и същи адрес в продължение на 7-10 години.

Не изглеждаше, че тези BTC са се насочили към обмен. Притоците в основните платформи не показваха огромен скок във времето на транзакциите, което означава, че може да е било реорганизация на портфейла.

През август съобщихме, че един биткойн кит е купил огромни 132 878 BTC на стойност 2,909 млрд. долара. Понастоящем този нов кит притежава 0,70% от BTC в обращение.

Кое е следващото голямо нещо за Биткойн? Нека да наблюдаваме това пространство.

Още от блога на Crypto365:

Най – добрите български борси за криптовалути

Има ли регулации за БИТКОЙН в България?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Cardano (ADA) е готова за 2 пъти по-високи печалби, ако историята се повтори: Данни

Виж следваща

Етериум скочи с 15% – инструмент срещу инфлация – ETH може да избухне преди Биткойн?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.