Cardano (ADA) е готова за 2 пъти по-високи печалби, ако историята се повтори: Данни

MVRV Z-Score на ADA достигна интересно ниво, което предполага, че може да е подценен.

Цената на Cardano се влоши след дългоочаквания ъпгрейд на Васил (Vasil hardfork), тъй като падна до най-ниското си ниво от февруари 2021 г. насам. Понастоящем ADA е на път да публикува седма поредна червена месечна свещ.

Корекцията на цената на ADA набра скорост след низходящия тренд на целия пазар на цифрови активи, стимулиран от агресивното повишаване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв с цел потискане на нарастващата инфлация. Всъщност ADA поевтиня с над 20% след хард форка, който имаше за цел да увеличи мащабируемостта на мрежата и възможностите за интелигентни договори.

Въпреки намаляващото доверие на инвеститорите, може да настъпи промяна в тенденцията.

Подценена ли е Cardano?

Според криптоаналитичната платформа Santiment Cardano се намира на най-ниската си относителна позиция спрямо реализираната си стойност от януари 2019 г. насам, което е признак за подценяване въз основа на средните загуби на трейдърите, което може да предизвика покачване на цената на токена.

Данните сочат, че за първи път от 45 месеца насам MVRV Z-Score на ADA е достигнал -1,35. Пазарната стойност към реализираната стойност (MVRV) изобразява съотношението между текущата цена и средната цена на всеки придобит актив. Стойността му по същество дава представа за това колко надценен или подценен е този актив. Увеличаването на съотношението означава нагласа за натиск за продажба сред притежателите, тъй като потенциалните печалби се увеличават.

Последният път, когато MVRV Z-Score на ADA беше на това ниво, цената на токена се удвои през следващите три месеца.

Укротяване на мечките

Псевдонимният търговец на криптовалути DonAlt наскоро заяви, че Cardano може да види същата съдба като някога популярните фигури в челната десетка на класацията – EOS, Litecoin и Bitcoin Cash. Преди предишната бича серия тези три актива успяха да се изкачат редом до някои от най-големите криптовалути, но скоро популярността им претърпя удар. Litecoin, например, за кратко напусна позициите в топ двадесет на CoinMarketCap.

По време на пресата Cardano се търгуваше на цена от 0,35 долара след скок от близо 5% през уикенда.

От технологична гледна точка мрежата стана свидетел на значителен ръст по отношение на стейкърите. Въпреки че броят на стейкърите в повечето случаи остава постоянен, като дори нараства с над 30% през последните 30 дни, обезценяването на приходите е причина за безпокойство.

Още от блога на Crypto365:

Прогнози Кардано (ADA) 2022-2023г.

Крипто регулации в САЩ – Какво причини Джанет Йелън на индустрията?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Bitcoin потъна под $19K, TerraClassic прави скок с 13%

Виж следваща

Биткойн кит се събужда след петгодишен спокоен сън

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.