Прогнози Кардано (ADA) 2022-2023г.

Прогнози Кардано

Прогнози Кардано – Цената на Cardano (ADA) също може да достигне 1 USD скоро!

Мечата прогноза за цената на ADA за 2022 г. е 0,3910 USD.

В прогнози Кардано (ADA) за 2022 г. използваме статистически данни, ценови модели и  друга информация за ADA, за да анализираме бъдещото движение на криптовалутата.

Текущо състояние на пазара на Cardano (ADA)

Според CoinGecko цената на Cardano (ADA) е 0,371797 USD с 24-часов търговски обем от 339 715 175 USD към момента на изготвяне на статията. През последните 24 часа обаче ADA се е увеличила с близо 1,2%.

Освен това Cardano (ADA) има циркулиращо предлагане от 33 820 262 543 ADA. Cardano (ADA) се търгува на борси за криптовалути като Binance, Coinbase Exchange, Kucoin, Bithumb и Huobi Global.

Какво е Cardano (ADA)?

Cardano (ADA) е местният токен на блокчейна Cardano. Този устойчив блокчейн използва механизма за консенсус Proof-of-Stake (PoS) – Ouroborus. Тази „блокчейн от трето поколение“ първоначално съществуваше като решение на ниво 1. В крайна сметка актуализацията на слой-2, Hydra, беше интегрирана в съществуващата мрежа в края на 2021 г.

Cardano е изградена като усъвършенствана версия на мрежата за интелигентни договори на Ethereum. Тя има за цел да разшири мащаба на безразрешителния характер на DeFi пространството и да подпомогне мисията за банкиране на небанковите потребители.

С какво Cardano се различава от Bitcoin?

прогнози кардано

Има няколко основни разлики между Биткойн и Cardano. Биткойн е разработен като система за разплащане между равнопоставени партньори. Cardano е екосистема, която позволява на други разработчици да създават токени, децентрализирани приложения или да създават други случаи на употреба за мащабируема блокчейн мрежа.

Cardano използва PoS в своя консенсус и не възнаграждава Ada като стимул в конкурентен процес на добив, както прави Биткойн. Това намалява енергийния и отпадъчния отпечатък, като не изисква големи количества електроенергия за захранване на компютри, специално предназначени за добив. Потребителите на Cardano могат да инсталират съвместим софтуер за портфейл на своите компютри или устройства, да заложат своите Ada и да започнат да печелят награди за участие.

Каква е пазарната капитализация на Cardano (ADA)?

Пазарната капитализация на Cardano (ADA) в края на август 2022 г. беше около 15 милиарда долара.

Прогнози Кардано (ADA) за 2022 г.

Cardano (ADA) заема 8-ма позиция в CoinGecko в момента. Прогнозата за цената на ADA през 2022 г. е обяснена по-долу с дневна времева рамка.

източник: TradingView

На горната графика на Cardano (ADA) се очертава падащ клин. При модела на падащ клин както горната тренд линия, която свързва върховете, така и долната тренд линия, която свързва дъната, се сближават надолу. Моделът на клина по принцип показва обръщане на тенденцията. Особено падащият клин сигнализира за бичи обрат. 

Този модел показва пробив в ценовия тренд към възход. От горната графика можем да тълкуваме, че инерцията на низходящия тренд се забавя.

Понастоящем Cardano(ADA) се намира в диапазона от 0,4012 долара Ако моделът продължи, цената на ADA може да достигне нивата на съпротива от 0,4511 долара, 0,5213 долара и 0,5964 долара. Ако тенденцията се обърне, тогава цената на ADA може да спадне до 0,3939 USD.

Нива на подкрепа и съпротива на Cardano (ADA)

Графиката по-долу показва нивата на подкрепа и съпротива на Cardano (ADA).

прогнози кардано
източник: TradingView

От горната дневна времева рамка можем ясно да интерпретираме следните нива на съпротива и подкрепа за Cardano (ADA).

Ниво на съпротива – 1 0,5814 USD

Ниво на съпротива – 2 0,7354 USD

Ниво на съпротива – 3 1,0242 USD

Ниво на подкрепа – $0,3910

Ниво на съпротива и подкрепа на ADA

Графиките показват, че през последния месец Cardano (ADA) демонстрира бичи тренд. Ако този тренд продължи, ADA може да потегли заедно с биковете, преодолявайки нивото си на съпротива при 1,0242 щатски долара.

Съответно, ако инвеститорите се обърнат срещу криптовалутата, цената на Cardano (ADA) може да се срине до почти 0,3910 щатски долара, което е мечи сигнал.

Прогнози Кардано (ADA) за 2023 г.

Ако низходящото ценово действие напълно забави инерцията си и тенденцията се обърне, Cardano (ADA) вероятно ще достигне 2 USD до 2023 г.

Заключение

С непрекъснатите подобрения в CardanoNetwork можем да кажем, че 2022 г. е добра година за ADA. Поради тази причина бичата прогноза за цената на Cardano(ADA) през 2022 г. е 1,0242 USD. От друга страна, мечата прогноза за цената на Cardano(ADA) за 2022 г. е 0,3910 щатски долара.

Освен това, с напредъка и подобренията в екосистемата на Basic Attention Token, представянето на ADA ще спомогне за достигане над сегашния му исторически връх (ATH) от 3,09 щатски долара много скоро. Но може и да достигне 1 USD, ако инвеститорите вярват, че ADA е добра инвестиция през 2022 г.

Още от блога на Crypto365:

Анализ на цените на ChainLink: LINK повишава цената си до 7,5 долара

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Най – добрите български борси за криптовалути

Виж следваща

Bitcoin потъна под $19K, TerraClassic прави скок с 13%

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.