Bitcoin потъна под $19K, TerraClassic прави скок с 13%

USTC е най-добре представящият се алткойн от тези с по-ниска капитализация днес. BTC все още стои на ниво от 19 000 долара.

Биткойн продължава да се търгува в тесен кръг, като най-големите колебания през последните 24 часа дойдоха, когато активът за кратко се смъкна под 19 000 долара.

Алткойните също са нетипично стабилни. Класическите криптовалути на Тера са сред най-добре представящите се днес.

Биткойн потъна под 19 хил. долара

Краят на миналата седмица донесе много фойерверки за първичната криптовалута, която се понижи от 19 000 долара до под 18 200 долара и обратно до 20 000 долара за по-малко от 24 часа след излизането на последните данни за индекса на потребителските цени в САЩ.

Тя не успя да пробие 20 000 долара, както при предишните примери, и се върна на 19 000 долара. Уикендът беше доста спокоен, с малки или никакви движения в двете посоки. Такъв беше и понеделникът.

Пейзажът започна да се променя във вторник, когато активът инициира подем, в резултат на който отново се доближи до 20 000 долара. Сценарият обаче се повтори и BTC беше спрян по пътя.

След като се върна до познатата гледка от 19 000 долара, биткойн се успокои, с изключение на едно кратко потапяне под това ниво. Въпреки това той успя да възстанови незначителните загуби и сега отново стои на сантиметри над 19 000 долара.

Това се случва на фона на докладите, в които се твърди, че авоарите на инвеститорите на дребно в BTC са достигнали нов исторически връх, докато тези на китовете са намалели до 3-годишно дъно.

Но тъй като повечето криптоактиви се търгуват без съществени движения, общата пазарна капитализация също остава неподвижна – 925 млрд. долара.

източник: Quantify Crypto

Още от блога на Crypto365:

Най – добрите български борси за криптовалути

Какво е ENS? Обяснение на услугата за имена на Етериум (актуализирано 2022 г.)

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Прогнози Кардано (ADA) 2022-2023г.

Виж следваща

Cardano (ADA) е готова за 2 пъти по-високи печалби, ако историята се повтори: Данни

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.