Конкурентът на STEPN Gritti се издига в пространството Move-to-Earn

По-късно тази година ще се появи нова игра „движи се и печели“, която иска да създаде „златен стандарт“ за мобилните фитнес приложения.

Ключови изводи

Gritti, нов конкурент в сферата на игрите от типа „движи се, за да печелиш“, е приключила своя начален кръг от 1,7 млн. долара.

Предишните опити за такива игрови модели се радваха на мимолетен успех, но в крайна сметка се поддадоха на лошата механика на токените.

Gritti е способна да се похвали с качествата си, но дали ще успее да постигне резултати, предстои да разберем.

Предстояща игра от типа „ходи и печели“ се надява да намери правилната формула веднъж завинаги.

Стъпка напред

Gritti, предстоящо Web3 социално фитнес приложение за бегачи, обяви приключването на своя кръг за начално финансиране на стойност 1,7 млн. долара. Кръгът беше ръководен от Lingfeng Innovation Fund в координация с Youbi Capital, Bixin Ventures, Orderly Network, Stratified Capital и CDI. Сред консултантите са бившият главен изпълнителен директор на EA Sports China Джаред Джонсън, бившият главен изпълнителен директор на Vice China Брайънт Чоу и управляващият партньор в Atmos Ventures Сами Мофраби.

Този стартъп е най-новият участник в манията „движи се, за да печелиш“, която достигна скорошни висоти през април и май с първоначалния успех на STEPN, архетипна фитнес игра „движи се, за да печелиш“ в Solana. От тази гледна точка Gritti трябва да запълни големи обувки, така да се каже.

Успехът на STEPN обаче бързо избледня поради няколко фактора, сред които не на последно място бяха опасенията за устойчивостта на механиката на жетоните на проекта. Подобно на други игри от типа „игра за печелене“ преди него, токените GMT и GST на STEPN загубиха по-голямата част от стойността си почти толкова бързо, колкото я бяха придобили – спад, който само се изостри от цялостния срив на пазара през май.

Gritti

Gritti се описва като „социално фитнес приложение, задвижвано от Web3, което активно подпомага потребителите да постигат целите си, свързани с упражненията, и да поддържат здравословен начин на живот“, което „ще определи златния стандарт на бягането в Web3, като преодолее пропастта между физическия и цифровия свят“. Проектът може да се похвали и с „несравним достъп до света на професионалния спорт – от организаторите на маратони до влиятелните личности в областта на бягането и производителите на спортни облекла“.

Полуанонимният екип на Gritti твърди, че има „дълбок опит в стимулирането на растежа на потребителите в Web2“, и твърди, че е „вече известен с революционните си проекти в 3D и AR“. Нейните предстоящи „Genesis Sneakers“ ще пуснат на пазара 2000 чифта маратонки NFT в първия кръг; твърди се, че следващите продукти ще включват „различни нива на полезност, привилегии и награди“.

Понастоящем Gritti е в затворено бета тестване, като пълната отворена бета е планирана за по-късно тази година. За повече информация вижте блога на проекта и litepaper.

Още от блога на Crypto365:

Прогнози Кардано (ADA) 2022-2023г.

Още една победа за Ripple: Съдията нарежда на SEC да предаде документите за речта на Хинман

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Биткойн се бори за 19 хил. долара, криптопазарът е в застой заради глобалната инфлация: Рекапитулация за тази седмица

Виж следваща

Двоен връх на Bitcoin (BTC). Ще има ли още яростно падане?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.