Tether с над 3,3 млрд. резерв и 1 млрд. оперативна печалба!

Консолидираният отчет за резервите на емитента на стабилни монети Tether за второто тримесечие на 2023 г. показва, че компанията разполага с около 3,3 млрд. долара излишни резерви, докато печалбите са се увеличили с 30% спрямо миналото тримесечие до над 1 млрд. долара.

В доклада, който е заверен от счетоводната фирма BDO, се отбелязва, че излишните резерви вече възлизат на почти 4% от общите активи, държани като обезпечение за всички токени Tether в обращение.

Tether твърди, че резервите ѝ са „изключително ликвидни“, като 85% от тях се държат в парични средства и парични еквиваленти. Освен това тя държи около 72,5 млрд. долара в съкровищни бонове на САЩ.

Като цяло Tether притежава активи на стойност 86,5 млрд. долара и пасиви на стойност 83,2 млрд. долара.

В доклада Tether описва излишните си резерви като „собствена печалба на компанията, която не е разпределена между акционерите и която компанията е решила да запази в допълнение към 100% резерви, които Tether поддържа, за да подкрепи всички токени в обращение“.

Според Tether този ход „демонстрира важността на вземането на правилни решения за управление на риска и грижата за своята общност“.

В допълнение към обявяването на значителното допълнение към резервите си, Tether разкри и обратното изкупуване на акции на стойност 115 млн. долара, което нарече „здравословен знак за консолидация“, направен с цел укрепване на акционерите.

Най-високата стойност на USDT в обращение за всички времена

„Безкрайно съм горд от най-новата атестация на резервите ни, която потвърждава непоколебимия ни ангажимент за прозрачност“, заяви главният технологичен директор на Tether Паоло Ардоино.

„С твърд фокус върху прозрачността се стремим да оформим бъдеще, в което всеки участник в глобалната финансова екосистема може уверено да се движи в сфера, изградена на доверие и иновации. Ето защо през това тримесечие токените USDT на Tether в обращение надхвърлиха предишния си исторически връх“, добави Ардоино.

Освен че е емитент на стабилната монета USDT, обвързана с щатския долар, Tether емитира и стабилни монети, обвързани с еврото (EURT), китайския юан (CNHT), мексиканското песо (MXNT) и златото (XAUT).

Още от блога на Crypto365:

Китове депозираха 250 млн. долара на борсите

BlackRock подаде ново заявление за Bitcoin ETF и посочи Coinbase за партньор!

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Кандидатът за президент Робърт Ф. Кенеди ще обезпечи щатския долар с Биткойн, ако бъде избран

Виж следваща

FTX обяви план за рестартиране на нова офшорна борса

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.