FTX обяви план за рестартиране на нова офшорна борса

На 31 юли, под ръководството на новия си главен изпълнителен директор Джон Джей Рей III, фалиралата борса за криптовалути FTX Trading Ltd. представи проект на план за „рестартиране“ на фалиралата криптоборса.

Предложението беше представено в понеделник, като представя на ищците FTX.com възможността да притежават дялови ценни книжа, токени или други участия в новосъздадено офшорно дружество.

В подадените документи е представен проект на план за реорганизация, в който подробно е описана планираната стратегия на дружеството за разрешаване на обширен и сложен набор от искове. За тази цел ищците ще бъдат категоризирани в конкретни групи.

Потребителите на офшорната борса FTX.com ще бъдат наричани „клиенти на Дотком“, докато потребителите на FTX US ще бъдат определяни като „клиенти на САЩ“

Исковете са категоризирани в 13 отделни класа, които включват други приоритетни искове, обезпечени искове, отделни дъщерни искове, общи необезпечени искове, искове за удобство на Dotcom, искове на САЩ.

Претенции за неудобство, Общи претенции за неудобство, Вътрешнофирмени претенции, Вътрешнофирмени лихви, Подчинени претенции, Претенции за БНТ, Привилегировани дялови участия, Претенции по член 510, буква б), Други дялови участия и Вземания от пул, включващи Претенции за права на клиенти на Dotcom, Претенции за права на клиенти на САЩ и Претенции за права на клиенти на NFT.

Източник: FTX – План за реорганизация по глава 11 4893-6502-2833 v.7

Предложеният план очертава създаването на три основни пула за възстановяване. Те ще са: Пул на клиентите на Dotcom, Пул на клиентите на САЩ и Общ пул, включващ всички активи, свързани с FTX.com и FTX US.

Пулът на клиентите на Dotcom се състои от ищците на офшорната борса FTX.com, докато пулът на клиентите на САЩ включва клиентите на борсата в САЩ.

Общите вземания включват вземания от кредитори или търговски партньори на Alameda, докато подчинените вземания обхващат данъци и глоби от санкции.

Приоритетът на тези искове ще бъде определен въз основа на „водопадните приоритети“, като всеки клас ще получи пропорционално плащане от останалия пул след уреждането на предходния клас.

Конкретният ред на изплащане ще бъде определен чрез преговори със заинтересованите страни.

FTX обмисля рестартиране

Проектът на плана повдига въпроси относно притежателите на FTT и разглежда искове на лица, които не са клиенти.

За групата от клиенти на Дотком ще бъде създадено ново дружество с инвеститори от трети страни, което ще управлява „рестартирана“ офшорна платформа изключително за клиенти на Дотком, с изключение на инвеститорите от САЩ.

„Вместо всички парични средства, длъжниците могат да решат офшорната борсова компания да преведе непарично възнаграждение на пула от клиенти на Дотком под формата на дялови ценни книжа, токени или други участия в офшорната борсова компания или права за инвестиране в такива дялови ценни книжа, токени или други участия“, се казва в документа.

Всеки клиент на Дотком ще получи дял от постъпленията от активите на FTX.com след приспадане на разходите.

Всеки притежател на права на клиент на Dotcom ще получи пропорционален дял от постъпленията от пула от активи, свързани с борсата FTX.com, след приспадане на разпределенията към класа за удобство на клиентите на Dotcom и разходите, съгласно плана.

Въпреки това си струва да се отбележи, че предложеният план за преструктуриране не отчита обезщетението на притежателите на FTT, тъй като то беше счетено за ценна книга от SEC в жалбата от декември. Тя беше подадена срещу съоснователя на FTX Гари Уанг и бившия главен изпълнителен директор на Alameda Research Каролин Елисън.

Освен това вземанията, които не са свързани с клиенти, като регулаторни санкции и данъци, ще бъдат с по-малък приоритет.

Проектопланът е отворен за изменения въз основа на обратна връзка от Консултантските страни и други заинтересовани страни, като предлага уникален подход за решаване на сложните въпроси, свързани с фалиралата борса за криптовалути.

Още от блога на Crypto365:

Кандидатът за президент Робърт Ф. Кенеди ще обезпечи щатския долар с Биткойн, ако бъде избран

Генслер засилва репресиите! Крипто токени се сринаха

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Tether с над 3,3 млрд. резерв и 1 млрд. оперативна печалба!

Виж следваща

Coinbase отвръща на удара! Има ли SEC контрол над крипто?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.