Coinbase отвръща на удара! Има ли SEC контрол над крипто?

Агенцията твърди, че борсата е работила като нерегистриран брокер, борса и клирингова агенция.

Coinbase (COIN) поиска от съдия да прекрати делото на Комисията за ценни книжа и борси срещу нея. Coinbase твърди, че регулаторът излиза далеч извън своята юрисдикция, като съди криптоборсата.

SEC заведе дело срещу Coinbase през юни, твърдейки, че борсата е нарушила федералните закони за ценните книжа, като е действала като нерегистриран брокер, борса и клирингова агенция за криптовалути, които са ценни книжа, като посочи 13 токена като примери за монети, които според нея отговарят на тези изисквания. Coinbase отвърна на удара в подадено в петък заявление, като заяви, че SEC не твърди, че в някой от тези примери са включени инвестиционни договори.

„Транзакциите през платформата на Coinbase и Prime не са и не включват договорни ангажименти за предоставяне на бъдеща стойност, отразяваща приходите, печалбите или активите на даден бизнес. Те са продажби на стоки, като задълженията и на двете страни се погасяват изцяло в момента, в който дигиталният токен бъде доставен в замяна на плащането“

се казва в заявлението

В документацията се посочва решението от миналия месец по делото на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) срещу Ripple, като се казва, че основните факти са „по същество идентични с тези, които се твърдят тук“. Федерален съдия постанови, че програмните продажби на Ripple – при които компанията предлага XRP на борсите за закупуване от всеки – не са сделки с ценни книжа, докато директните продажби на Ripple на институционални клиенти са такива.

Междувременно Coinbase заяви, че твърденията на SEC, че услугите на Coinbase нарушават законите трябва да бъдат отхвърлени

Coinbase също така отново посочи „доктрината за основните въпроси“, която повдигна в предишно заявление, като заяви, че искът значително ще разшири юрисдикцията на регулатора, за да включи индустрията на криптовалутите.

Coinbase приложи 10 различни доказателства към своето искане, включително стенограми от изслушването по делото на SEC срещу LBRY и заповеди от предишни дела. Те включват въпроси от тестовете на Хауи. Тестът на Хауи е стандарт, установен от Върховния съд през 1946 г., който регулаторните органи могат да използват, за да определят какво представлява инвестиционен договор.

SEC има срок до 3 октомври да подаде отговор на искането на Coinbase

Всички кратки становища в подкрепа на Coinbase могат да бъдат подадени до 11 август.

Coinbase сигнализира, че ще подаде молба за отхвърляне на иска по време на разговора за приходите в четвъртък.

Главният юридически директор Пол Гревал заяви по време на разговора, че Coinbase вярва, че може да спечели делото.

„Очакваме да спечелим. Но е важно да се разбере, че нашата цел не само в съдебния процес, но и във всички наши усилия, свързани с ангажирането на SEC и с правителството на САЩ като цяло, е да постигнем регулаторна яснота, за да защитим потребителите, да насърчим иновациите и по същество да установим ясни правила за движение, които всички да могат да разбират и следват“

каза Гревал

Още от блога на Crypto365:

Tether с над 3,3 млрд. резерв и 1 млрд. оперативна печалба!

Кандидатът за президент Робърт Ф. Кенеди ще обезпечи щатския долар с Биткойн, ако бъде избран

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

FTX обяви план за рестартиране на нова офшорна борса

Виж следваща

Шокиращ обрат за Сам Банкман-Фрид! Затвор на хоризонта?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.