Кандидатът за президент Робърт Ф. Кенеди ще обезпечи щатския долар с Биткойн, ако бъде избран

Евентуалният кабинет на Кенеди би могъл да подкрепи 1% от емитираните съкровищни бонове с биткойн или благородни метали, докато по-късно би могъл да се гмурне по-дълбоко.

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия – Робърт Ф. Кенеди – обеща да укрепи официалната валута на Америка, като я подкрепи с биткойн, злато, сребро и платина.

Няколко финансови експерти, като Робърт Кийосаки, прогнозираха мрачно бъдеще за долара, като посъветваха потребителите да инвестират в основната криптовалута или в благородни метали.

Следващият план на Кенеди, свързан с Биткойн

Робърт Ф. Кенеди – племенник на бившия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди – се представи като един от най-страстните защитници на биткойн. 69-годишният адвокат по въпросите на околната среда също така позиционира водещия цифров актив в центъра на своята президентска кампания.

При неотдавнашна изява в PAC Heal-the-Divide той обеща да подкрепи американския долар с „реални крайни активи“, включително биткойн и някои благородни метали, ако стане 47-ият президент на Щатите. Според него този ход ще гарантира силата на зелените пари и техния „непрекъснат успех“ като световна резервна валута.

Кенеди обясни, че такава потенциална подкрепа ще включва американски съкровищни бонове, банкноти и облигации, тъй като в началото кабинетът му ще действа доста внимателно:

„Моят план е да започнем с много, много малки суми: може би 1% от емитираните съкровищни бонове ще бъдат обезпечени с твърда валута: със злато, сребро, платина или биткойн, а след това в зависимост от резултата ще увеличаваме тази сума ежегодно.“

Робърт Ф. Кенеди
Робърт Кенеди младши
Източник: People

Кандидатът за президент очерта тревожното икономическо състояние на Съединените щати, причинено от глобалната пандемия COVID-19, увеличаването на лихвените проценти от страна на Федералния резерв и последвалата инфлация. Кенеди смята, че обезпечаването на съкровищните бонове с биткойн може да укрепи стойността на тези краткосрочни ценни книжа и по този начин да подкрепи местния бизнес.

Това не е първият път, в който Кенеди стреля по централната банка на САЩ. През април той предположи, че в периода 2008-2022 г. институцията си е сътрудничила с множество банки, за да отпечата колосално количество пари. Той също така заяви, че BTC може да послужи като „път за бягство“ на фона на поредните сътресения.

Превръщане на Америка в глобален криптоцентър

Кенеди, BTC HODLer с актив на стойност до 250 000 долара, обеща, че една от мисиите на неговата администрация ще бъде да превърне Съединените щати в глобален център на криптовалутите.

Той вярва, че използването на възобновяема енергия при добива на биткойн и множеството инициативи, свързани с най-големия криптоактив, биха могли да привлекат инвеститори и предприемачи.

Демократът твърди, че неговият кабинет ще се погрижи да признае BTC като „не ценна книга“ и ще създаде „силни бариери“ срещу издаването на цифрови валути на централните банки (CBDC).

Впоследствие той увери, че ще „освободи конвертирането на биткойн в щатски долари от данъци върху капиталовите печалби“.

Още от блога на Crypto365:

Генслер засилва репресиите! Крипто токени се сринаха

Президентът на САЩ: Не желая да сключвам сделка с търговците на криптовалути

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Китове депозираха 250 млн. долара на борсите

Виж следваща

Tether с над 3,3 млрд. резерв и 1 млрд. оперативна печалба!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.