Китове депозираха 250 млн. долара на борсите

On-chain установява, че кит, който държи монети от пускането на Етериум, най-накрая е преместил своите 116 милиона долара.

Два отделни кита, притежаващи криптовалути на стойност над 9 цифри, са прехвърлили монетите си на борси през последните 24 часа

Единият кит е притежавал адрес, който е участвал в ICO на Етериум през 2014 г., и оттогава не е премествал монетите си

Както разкрива блокчейн тракерът Lookonchain в Twitter, във вторник участник в ICO на Ethereum е прехвърлил 61 216 ETH на стойност 116 млн. долара на криптоборсата Kraken.

Според Etherscan адресът е имал нулева друга значителна активност, като е получил целия си запас от ETH от адреса Ethereum Genesis преди повече от 2911 дни. По това време стойността на ETH е била едва 0,31 долара.

Адресът Genesis често е наричан „черна дупка“: всяка криптовалута, изпратена там, не може да бъде възстановена, но въпреки това той остава един от най-богатите адреси на Ethereum в мрежата, притежавайки 11 743 ETH в момента на писане.

Преди прехвърлянето си участникът в ICO изглежда е извършил тестова транзакция на стойност 0,5 ETH, преди да изпрати цялото си скривалище от ETH в борсата.

Биткойн кит е прехвърлил в Binance 4 451 BTC на стойност 133 млн. долара

„Последният път, когато китът депозира голяма сума BTC(5000 BTC, на стойност 118 млн. долара) в Binance, беше на 30 януари, а цената на BTC спадна с ~4,2% след депозирането“, се посочва в акаунта.

Експертите често разглеждат нарастващия баланс на Биткойн на борсите като сигнал, че инвеститорите възнамеряват да продадат монетите си.

Тази година правителството на САЩ обяви още по-голяма продажба на Биткойн, отнасяща се до големия стек – ~9000 BTC – иззет от хакера, създал Silk Road, през 2021 г.

Данните на веригата показват, че правителството е прехвърлило подобна по размер партида BTC от портфейла си този месец, което вероятно показва друга продажба.

Прочетете още Биткойн новини в блога на Crypto365:

BlackRock подаде ново заявление за Bitcoin ETF и посочи Coinbase за партньор!

Биткойнът падна под 47 495 лева, след като SEC заведе дело срещу криптоборсата Байнънс

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Ripple заяви, че банките в САЩ ще искат да използват криптовалутата XRP след частична победа в борбата със SEC

Виж следваща

Кандидатът за президент Робърт Ф. Кенеди ще обезпечи щатския долар с Биткойн, ако бъде избран

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.