Правителството на САЩ продава BTC! Какво се случва на пазара?

И така, какво се случва тази седмица?

Правителството на САЩ показва публично „антикрипто“ лице, докато скритите им действия сочат друг дневен ред.
$BTC е на сантиметри от 30 000 долара. Все още очакваме отдръпване, но то ще бъде краткотрайно.
Пазарът скоро ще навлезе в опасните „силно спекулативни“ фази.
$OFI, от екосистемата на Биткойн, се е покачил с 325%!

Правителството на САЩ продава BTC

Правителството на САЩ обяви най-новата си продажба на 9800 $BTC (с нетна печалба над 215 млн. долара) от $BTC, които конфискува от Silk Road (уебсайт в тъмната мрежа, който служеше като онлайн черен пазар за покупка и продажба на незаконни наркотици и други незаконни стоки, използвайки Биткойн като разплащане).

По-рано през март 49 000 $BTC бяха прехвърлени от един от адресите на IRS към Coinbase. Да, правителството на САЩ използва същата борса, която една от неговите агенции атакува.

Те планират да продадат още 41 500 $BTC (над 1,1 мил. $) през следващите дванадесет месеца. Какво означава всичко това? Нуждае ли се правителството на САЩ от допълнителен милиард?

Нима не разполагат с безкраен принтер за пари?

Ето какво мислим ние.

През последните няколко седмици официалните власти на САЩ са в атака срещу криптовалутите. От затварянето на крипто-приятелска банка без доказателства за висок системен риск, през заплахите към Coinbase от страна на Комисията за ценни книжа и борси (SEC), а сега и продажбата на иззети от правителството $BTC.

Въпреки неотдавнашната продажба, правителството все още притежава над 200 000 $BTC, което представлява около 1% от общото предлагане. Това е само това, което е публично известно; те биха могли да държат повече в неразкрити суми. За перспектива, те държат и 3,9% от световното предлагане на злато.

Другият елемент е делът от световния хешрейт (изчислителна мощ), който САЩ привлякоха след китайската забрана за добив. САЩ успяха да увеличат дела си в хешрейта от под 10% през 2020 г. до 37,8% само за две години; това ги прави най-големият производител на биткойн в света.

Тези „скрити“ факти противоречат на публичните действия на правителството на САЩ, доказвайки, че те може да имат скрит мотив да са подготвени за промяна на финансовата система, която включва крипто. и просто да провеждат кампания „FUD“ срещу крипто, за да предотвратят големите капиталови потоци от долари към крипто след началото на банковата им криза.

$BTC: Дали 30 000 долара ще бъде върхът?

Нека върнем часовниците назад до 25 януари, деня, в който публикувахме първия доклад за Биткойн. Показахме ви защо $BTC е „подготвен за голямо избухване“, а промяната в структурата на пазара от мечи към бичи беше нашето доказателство. Цената тогава беше 22 600 долара, оттогава тя се е повишила с +25%.

Както можете да видите, цената достигна първата ни цел на графиката. Означава ли това, че няма да бъдат достигнати 30 000 USD? Точно обратното; погледнете как китовете премахнаха поръчките си за продажба от 29 000 долара и отвориха пътя към 30 000 долара.

Все още очакваме отдръпване от 30 000 долара, както в предишния ни доклад, което може да падне рязко до 25 500 долара. Това, което е изненадващо обаче, е, че състоянието на пазара показва, че въпреки това силно рали е възможен по-голям ръст. Позволете ни да споделим тези моменти с вас.

Състояние на пазара на фючърси

Бихте очаквали много безразсъдни търговци и комарджии да са навлезли на пазара след такова рали. Ако случаят беше такъв, пазарът щеше да е това, което наричаме „свръхлихвен ефект“, и да е на ръба на провала, докато ливъриджът в системата не се възстанови.

Изненадващо е, че случаят не е такъв. Можем да видим това с намаляването на открития интерес (общият брой на неуредените договори на пазара, които все още не са уредени или затворени), докато цената се увеличава. Това разминаване показва, че ливъриджът в системата е минимален и всъщност намалява.

Нов бичи пазар?

Този индикатор, съотношението RHODL, правилно прогнозира последните три бичи пазара. Какво представлява той?

С прости думи, съотношението RHODL е показател, който ни помага да разберем как хората се отнасят към своите $BTC. Някои хора обичат да ги държат дълго време (HODLers), докато други предпочитат да ги търгуват или обменят по-често.

Нисък коефициент на RHODL означава, че повечето инвеститори просто държат монетите си, като на пазара не се случват почти никакви спекулации. Това е чудесен момент за покупка.
Високото съотношение RHODL означава, че пазарът е прегрял и има твърде много спекулации. Това е чудесно време за продажба, тъй като цените са напомпани от не толкова умни пари.
Точно сега съотношението RHODL показва, че пазарът започва да преминава към повишени нива на спекулации. Във всички предишни случаи, когато оранжевата линия пробиваше от зелената зона, тази повишена спекулация предизвикваше началото на нов бичи поход.

Екосистемата на биткойн

Независимо дали става въпрос за ординари (NFT) или за биткойн-фи, и двата сектора бяха много скучни и тихи през последната седмица. Но има едно изключение: $OFI.

Този единствен актив е в абсолютен подем! Пазарната му капитализация се увеличи от едва 900 хил. долара до над 4 млн. долара. Причината? Те проведоха състезание, което ще възнагради китовете, стимулирайки хората да купуват колкото се може повече $OFI. Но това е неустойчив път и цената на OFI скоро ще отрази това със спад.

Мнението на Cryptonary

Пазарът се покачва заради големите инвеститори и умните пари, които са най-надеждната част от всяко увеличение на цената. Но сега нещата се променят, тъй като тези големи инвеститори се оттеглят и изчакват, докато по-малките търговци започват да се появяват.

Можете да си представите всяко положително пазарно движение като състоящо се от две части:

  • Задвижвано от умните пари: Това е началото на всяко рали, при което големите инвеститори купуват в големи обеми и обикновено продължава най-дълго.
  • Движени от глупави пари: Присъединяват се по-малки, по-малко опитни трейдъри, което води до много възходи и спадове и бързи ценови скокове. Големите инвеститори започват да продават на тези по-малки търговци. Този период не продължава толкова дълго.

Точно сега преминаваме от първата част към втората. Все още обаче трябва да внимаваме какво се случва в икономиката, защото всяка лоша новина може да спре ралито.

Още от блога на Crypto365:

Успешен ъпгрейд за Етериум! Какво е Shapella?

Кога заложилите в Етериум ще могат да теглят?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

XRP се покачва с „надеждите на инвеститорите“, че Ripple ще победи SEC

Виж следваща

Огромно продаване на Етериум?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.