Какви са намеренията на Дубай за крипто? Регулациите за крипто маркетинг и реклами

Съобщава се, че доставчиците на крипто в Дубай ще трябва да получат лиценз от VARA, за да рекламират своите продукти.

Съобщава се, че Дубайският регулаторен орган за виртуални активи (VARA) е инструктирал местните фирми, свързани с криптовалути, да изискват лиценз от наблюдаващия орган, преди да рекламират своите продукти.

Инициативата може да осигури максимална защита за инвеститорите и да ограничи разпространението на подвеждащи маркетингови кампании, фокусирани върху цифрови активи и проекти основани на лъжи.

През последните няколко месеца Дубай се превърна в глобален център за криптовалута, в който стъпват множество компании и водещи играчи.

Основното място за търговия на Сам Банкман-Фрид – FTX – създаде регионален щаб в града, докато CryptoCom и OKX получиха лицензи да предлагат услуги в региона.

Безопасността на потребителите е грижа на VARA

Обединените арабски емирства, и по-специално Дубай, напоследък правят постепенни стъпки към индустрията на цифровите активи.

През март тази година властите в страната създадоха независима агенция за наблюдение на крипто сектора, наречена Регулаторен орган за виртуални активи (VARA).

„Нашата стъпка е скок към бъдещето, насочен към развитието на този сектор и защитата на всички инвеститори в него“

каза тогава премиерът Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум.

Според репортаж от Gulf News, организацията е удвоила задълженията си чрез въвеждане на регулаторни насоки за фирми, които рекламират крипто продукти и услуги, включително платформи за търсене, медийни сайтове и онлайн или офлайн канали за публикуване, които призовават хората да се потопят в екосистемата.

Такива организации сега трябва да получат лиценз от VARA, за да гарантират, че операциите им не са вредни за инвеститорите.

„Тези разпоредби конкретно се отнасят до маркетингови и комуникационни дейности преди пускането в действие на лицензополучателите на MVP, така че всяко разпространение на информация на масовия пазар и привличане на потребители да са предназначени да защитят интересите на общността“, се казва в изявлението.

Дубай и крипто

Примерите за про-крипто позицията на Дубай са многобройни.

Преди няколко месеца властите на града предоставиха на Binance и Crypto.com временни лицензи за управление на техния бизнес в района. От своя страна FTX получи регулаторно одобрение за създаване на регионален щаб в Дубай.

През май водещата авиокомпания на ОАЕ – Emirates Airline – разкри намерения да въведе биткойн като метод на плащане. Главният оперативен директор Адел Ахмед Ал-Реда каза, че компанията също ще използва блокчейн технологията за проследяване на записи на самолети.

Впоследствие градът беше домакин на доста странни събития в крипто света. Преди три месеца французинът Флориан Угето и парагвайката Лиз Нунес се ожениха в Metaverse (първото подобно събитие за Дубай).

Двойката обясни, че иска да събере всичките си приятели и семейство за сватбата и виртуалната реалност е единственото място, където това може да се случи.

Още от Crypto365:

Samsung, и не само, пуска криптоборси през 2023 година

Най-доброто крипто под $1

Кои криптовалути да следим до края на 2022 г.

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Samsung, и не само, готви пускането на крипто борси през 2023 г.

Виж следваща

Минималната цена на Bored Ape Yacht Club се срива до 67 ETH, най-ниската от 8 месеца

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.