Samsung, и не само, готви пускането на крипто борси през 2023 г.

Mirae Asset Securities и Samsung Securities са някои от корейските компании, които искат да създадат борси за криптовалута през следващата година.

Съобщава се, че южнокорейските компании за ценни книжа са се съсредоточили върху крипто индустрията и планират да създадат обмен на цифрови активи през първата половина на 2023 г. Такива фирми включват Mirae Asset Securities и Samsung.

Местните финансови регулатори бяха доста строги към свързаните с крипто субекти през последните няколко години. Миналата година, подтикнати от задължителните изисквания, наложени от Отдела за финансово разузнаване (FIU), над 60 места за търговия спряха дейността си.

Нова вълна от крипто борси в Южна Корея

Местна медия разкри, че седем големи южнокорейски компании за ценни книжа възнамеряват да създадат борси за криптовалута през първите месеци на следващата година.

Напоследък тези субекти си сътрудничат с местни парични наблюдатели, за да получат лиценз за подобни дейности до края на 2022 г.

„В момента дискусиите, необходими за създаването, се финализират.“, каза служител от една от фирмите.

Две от тези компании са Mirae Asset Securities и Samsung Securities. За да представи своята крипто платформа, първият планира да създаде дъщерно дружество под Mirae Asset Consulting (свързана организация).

След като бъде пусната, борсата ще предоставя услуги за търговия с биткойн и етер, както и работа с незаменими токени (NFT).

От своя страна Samsung Securities се стреми да навлезе в бизнеса с токени за сигурност, базиран на блокчейн. През 2021 г. фирмата се опита да пусне платформа за търговия с токени, но не можа да организира необходимия екип от професионалисти, които трябваше да изпълнят задачата.

Плановете на тези корейски фирми са в съответствие с про-крипто позицията на новоизбрания президент на страната Юн Сук-йол.

По-рано тази година той обеща да увеличи минималния праг за плащане на данък върху капиталовите печалби върху печалбите от инвестиции в цифрови активи и по този начин да създаде по-добра среда за местните инвеститори.

Ловът на FIU върху крипто борсите

Миналата година главният финансов регулатор на Южна Корея – FIU – инструктира всички местни платформи за цифрови активи да спазват правилата за борба с изпирането на пари (AML) и да се регистрират в надзорния орган.

Повече от 60 фирми не успяха да изпълнят тези изисквания и прекратиха дейността си през септември 2021 г.

Четирите основни борси (Upbit, Bithumb, Coinone и Korbit) успешно завършиха необходимите стъпки и продължиха да предоставят услуги на корейските потребители.

Компании като ProBit, Cashierest и Flybit получиха сертификати за сигурност, което им позволява да продължат да работят в страната, но без да правят спечелени разплащания.

Още от Crypto365.bg:

Prada пуска NFT колекция, базирана на Ethereum

Стейбълкойн – Какво представлява? За какво се използват?

Най-доброто крипто под $1 за 2022 година

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Крипто пазарна капитализация под $1T, Биткойн се бори за $20K (наблюдение през уикенда)

Виж следваща

Какви са намеренията на Дубай за крипто? Регулациите за крипто маркетинг и реклами

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.