Може ли LUNC да достигне $1 през 2023 г.? Прогноза

Тъй като Terra Luna Classic (LUNC) отскочи с 10% от неотдавнашното си дъно, крипто общността е в очакване.

Основният въпрос, който вълнува всички, е: Може ли LUNC да достигне заветната граница от 1 долар през 2023 г.?

Тази актуализация се задълбочава в прогнозите за цената на Terra Luna Classic, като разглежда различните фактори, които биха могли да повлияят на нейната траектория в близко до средносрочно бъдеще.

От пазарните тенденции и технологичното развитие до по-широките икономически влияния – ще разгледаме потенциалните пътища за растеж на цената на LUNC във вълнуващия и често непредсказуем свят на криптовалутите.

Jump Trading е обвинена, че е реализирала печалба от 1,3 млрд. долара от TerraUSD в скорошно съдебно дело

В съдебните документи, подадени в Илинойс, подробно са описани твърденията за сговор между Jump Trading и Terraform Labs за изкуствено завишаване на цената на TerraUSD (UST) – алгоритмичен стабилкойн, който в крайна сметка не успя да се наложи.

Според съдебните документи, подадени на 9 май, компанията е закупила милиони токени UST през 2021 г. с цел изкуствено да завиши стойността на токена до 1 USD.

Таеу Ким, ищецът по това дело, твърди, че Jump и нейният главен изпълнителен директор Канав Кария са извършили нарушения на Закона за стоковите борси, регламентите на CFTC и неоснователното обогатяване по общото право.

Според исковата молба Jump Trading е бил ранен спонсор и партньор на Terraform Labs

Jump е подписала множество договори с Terraform и нейните дъщерни дружества от ноември 2019 г. до септември 2020 г. за „заемане на десетки милиони токени [Terra] LUNA“ и „предоставяне на услуги по маркетмейкинг за сделки с LUNA, UST и aUST“.

Тези сделки дадоха на Jump Trading „възможността да придобие токени LUNA на значително по-ниска цена, които след това можеха да бъдат продадени обратно на пазара, за да се увеличи собствената печалба на Jump“.

Правните обвинения срещу Jump Trading и Terraform Labs биха могли да окажат значително влияние върху цената на Terra Luna Classic (LUNC).

Съдебното дело поставя под въпрос легитимността на практиките, използвани при търговията и създаването на пазара на токени LUNC, което може да доведе до загуба на доверие сред инвеститорите.

Струва си също така да се вземе предвид, че новината за съдебното дело може да предизвика панически продажби сред притежателите на LUNC, което да доведе до спад в цената на токена.

Важно е обаче да се отбележи, че това са потенциални сценарии и действителното въздействие ще зависи от няколко фактора, включително от резултата от съдебното дело, пазарните настроения и по-широкото състояние на криптопазара.

Terra Luna Classic – Прогноза за цената

Текущата цена на Terra Classic е 0,000090 USD, като през последните 24 часа обемът на търговията е 30 541 882 USD. През последния ден токена отбеляза леко повишение с около 1,50%.

Според CoinMarketCap Terra Classic заема 79-та позиция по отношение на пазарната капитализация, която в момента възлиза на приблизително 530 582 613 USD.

От техническа гледна точка се очаква двойката LUNC/USD да намери незабавна подкрепа близо до нивото от 0,000086 долара. Обратно, от гледна точка на възходящото движение, двойката LUNC/USD се очаква да се сблъска с незабавна съпротива близо до нивото 0,000093 USD.

По-нататък в посока нагоре допълнителен бичи пробив на това ниво може да изложи LUNC към 0,000096 USD, ниво, което бележи 61,8% Фибоначи корекция.

В низходяща посока двойката LUNC/USD потенциално може да намери незабавна подкрепа близо до 0,000086 USD, а потапяне под това ниво може потенциално да изтегли цената на LUNC надолу към 0,00008218 USD или 0,000079 USD.

Още от блога на Crypto365:

FLOKI се изстреля нагоре с 15% за 24 часа – може ли да достигне $1?

Книга за криптовалути – как да изберем? Топ 7 книги за крипто

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Приходите на Tron през първото тримесечие на 2023 г. надхвърлят 90 млн. долара: Доклад

Виж следваща

Проектът NEAR стартира Update – NEAR Horizon

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.