Данните показват, че милиони от токените MATIC на Polygon са били изпратени в Binance и Coinbase преди спада от 30%

Алткойните могат да се сринат още повече този уикенд, тъй като обемите на търговия са тънки, а маркетмейкърите като Binance са станали по-малко активни„, предупреди една криптофирма.

Полигон (MATIC) на стойност милиони изглежда е бил изпратен от ключовите маркет мейкъри Jump Trading и Cumberland на криптоборсите в петък вечер преди близо 30% спад, показват блокчейн данни.

Аналитичната компания Lookonchain заяви в множество туитове в събота, че Cumberland е депозирала 9 милиона MATIC на стойност над 6,3 милиона долара в Binance и 5 милиона MATIC на стойност 3,5 милиона долара в Coinbase.

Фирмата добави, че друг крипто портфейл, свързан с Cumberland, Jump Trading и Robinhood, е депозирал кумулативно 9,4 млн. матици на крипто борси.

Тези депозити вероятно са били продадени на криптоборси в условията на неликвидна среда, което е допринесло за внезапния спад на цените на MATIC токените. Подобни ценови движения се наблюдаваха при токените cardano (ADA) и solana (SOL) – които спаднаха с цели 25% през последните 24 часа.

Токените вероятно са били засегнати, след като по-рано тази седмица бяха обявени за ценни книжа в множество жалби на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) срещу криптоборсите Binance и Coinbase.

По този начин фирмата за крипто услуги Matrixport заяви в бележка до CoinDesk, че през уикенда може да се очакват по-нататъшни продажби на основните токени.

Още от блога на Crypto365:

Книга за криптовалути – как да изберем? Топ 7 книги за крипто

Приходите на Tron през първото тримесечие на 2023 г. надхвърлят 90 млн. долара: Доклад

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Генслер засилва репресиите! Крипто токени се сринаха

Виж следваща

Биткойн китовете купиха 57,578 BTC при спадащ криптопазар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.