FTX увеличи приходите си с 1000% през 2021 г. — а 2022 г. изглежда още по-добра

Крипто зимата беше страхотна възможност за растеж на FTX — за разлика от някои от неговите конкуренти, които се борят да оцелеят.

Световноизвестната платформа за обмен на криптовалути FTX увеличи приходите си с повече от 1000% през 2021 г., от $89 милиона на $1020 милиона, според финансови документи на компанията, изтекли в новинарското издание CNBC.

Според документите нетните приходи на FTX през 2021 г. са нараснали експоненциално до над 387 милиона долара. Значително увеличение в сравнение с 14 милиона долара, които направи през 2020 г.

Крипто зимата е възможност за милиарди долари

През 2022 г. компанията продължи своята гореща серия въпреки мечия пазар, който накара няколко борси за криптовалута да затворят. През първото тримесечие на годината тя реализира над 270 милиона долара печалба и е на път да натрупа над 1,1 милиарда долара приходи, според източници, цитирани от CNBC.

Мистерията е: Как компанията продължи да постига толкова добри резултати въпреки щетите от крипто-зимата? CNBC съобщи, че FTX не иска да отговори на този въпрос.

 Сам Банкман-Фрид, главен изпълнителен директор и основател на компанията, вече потвърди цифрите.

Струва си да се спомене, че FTX беше основана преди 3 години и за толкова кратко време се превърна в значителен конкурент на Binance и Coinbase, две борси, които държат голям дял от потребителската база на криптовалута.

Въпреки това, за разлика от FTX, те не се справят толкова добре по време на крипто зимата.

Например през първото тримесечие на 2022 г. Coinbase отчете 64% спад на приходите спрямо предходното тримесечие, което представлява нетна загуба от над 1,1 милиарда долара. Дори трябваше да съкрати важна част от персонала си в противоречиво решение, широко обсъждано в целия крипто Twitter.

FTX надгражда мечи времена

Досега тази година FTX придоби различни компании, като Bitvo, канадска платформа за търговия, и Embed Financial Technologies, платформа за набиране на капитал, за да стимулира растежа си на пазара.

През юли 2022 г. FTX предложи да купи Voyager Digital, но компанията отказа. Неговите адвокати казаха, че предложението не е наистина справедливо или полезно за тях.

„Беше много ниска оферта, прикрита като откуп на бял рицар.“

Въпреки че Bankman-Fried многократно е говорил за намерението си да помогне на други крипто стартиращи фирми, също така е вярно, че неговата компания се е възползвала от настоящите условия, за да купи някои проблемни бизнеси.

В момента FTX обсъжда закупуването на Bithumb, корейска борса за криптовалута, и постигна споразумение с BlockFi да я купи за 240 милиона долара. Също така се опита да купи Celsius, но се отказа малко след това.

С всички тези спасителни планове и придобивания на масата е трудно да се съмняваме в думите на SBF. Както би казал Нейтън Ротшилд, Борсата очевидно купува от звука на оръдия (компании, които са близо до пропадане).

Но за разлика от последната част от финансовото адажио, той все още не е продаден под звуците на тръбите.

Още от Crypto365.bg:

Най-доброто крипто под 1$ за 2022г.

Парламентът на ЕС гласува за правила, нарушаващи неприкосновеността на Биткойн

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Докладът за CPI в САЩ показва, че инфлацията е по-гореща от очакваното, биткойнът се срива с 9,6%

Виж следваща

Сливането на Ethereum е завършено. Преминаването на Proof Of Stake открива нова ера

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.