Ethereum стартира Sepolia Testnet, тъй като основното Сливане (Merge) наближава

Сливането (Merge) на Ethereum скоро ще заработи, тъй като вторият Testnet Sepolia току-що беше разгърнат. Ropsten Testnet beacon chain беше пусната по-рано и тъй като вървеше гладко, следващата ключова стъпка към сливането е в движение.

Tранзиция от Proof of Work към Proof of Stake

Сливането на Ethereum Network е най-очакваното събитие в общността на Ethereum в момента. Той стандартизира нов консенсусен механизъм за доказване на залог (PoS), който променя текущия механизъм за доказване на работа (PoW), при който миньорите чрез много скъпи ресурси и енергия откриват нови блокове и ги добавят към блокчейна (валидират блокове чрез хардуер).

Репетиция за Ethereum Merge

След успешната генерална репетиция на тестовата мрежа на Ropsten, втората тестова мрежа, която е Sepolia Testnet beacon chain, започна работа. Тази тестова мрежа ще функционира точно като би фyнкционирало сливането (Merge) на Ethereum и ще даде на общността практическа представа за това как би работило сливането.

Sepoloa Testnet beacon chain

Генералната репетиция на Sepolia е необходима, за да се гарантира, че надстройката работи правилно на всички тестови мрежи, преди да започне на живо в основната мрежа в началото на август, ако всичко върви по график. Това е малко вероятно поради няколко отлагания от екипа на Ethereum.

“Difficulty bomb”

Първоначално сливането беше насрочено за юни 2022 г. Въпреки това екипът за разработка на ETH обяви отлагане. Ethereum реши да отложи „трудност бомбата“ за около 2-3 месеца. След като тази бомба бъде активирана, тя ще накара миньорите да преминат към механизма за валидиране на транзакции Proof-of-Stake.

Ethereum обявява отлагане за шести път от 2017 г.

На среща миналия петък основният екип за разработка на Ethereum обсъди „трудност бомбата“ , ключов катализатор на дългоочакваното Ethereum Mergee. След обсъждане на някои грешки, произтичащи от тестовата мрежа, те предложиха EIP-5133 да отложи бомбата за трудност до август. Това е 6-ият път, когато тази бомба е отложена от 2017 г.

Разработчикът на Ethereum, Time Beiko каза:

Накратко, ние се съгласихме с отлагането на бомбата. Вече бяхме закъснели и искаме да сме сигурни, че проверяваме всички цифри, преди да изберем точен период на забавяне и пускане, но се стремим към закъснение от ~2 месеца, а надстройката да стартира в края на юни.

Бомбата за трудност е механизъм, който увеличава трудността при копаене на ETH с течение на времето.

Прочетете още от „Crypto365.bg„:

Над 1,2 милиона провалени транзакции с Етериум само за месец май

Стейбълкойн – Какво представлява? За какво се използва?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Стейбълкойн – Какво представлява? Защо се използват?

Виж следваща

Кризата на Celsius разкрива проблеми с ниската ликвидност на мечите пазари.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.