Над 1,2 милиона провалени транзакции с Ethereum само за месец май

Транзакциите в Ethereum постоянно се провалят със скорост от над 1 милион на месец – въпреки че са платени.

Броят на неуспешните транзакции на Ethereum нарасна с още 1,2 милиона само през май. Това е с 200 000 повече в сравнение с миналия месец и над 2% от всички неуспешни транзакции в неговата история.

 • Според изследователя на блокчейн данни Blockchair, точно 1 228 131 транзакции с Ethereum са се провалили между 1 май и 31 май, към момента на писане.
 • Неуспешни транзакции могат да възникнат поради редица различни грешки, включително ако транзакциите са подписани от грешен подател или ако някой се опита да изпрати отрицателни средства.
 • Те могат да се дължат и на недостатъчни средства, предоставени от подателя за плащане на такси за транзакции. Високите такси се превърнаха в дългогодишен проблем за Ethereum, като цената на газа нарасна до 474,57 gwei в началото на месеца.
 • Газът е абстрактна единица за измерване на изчислителните разходи на различни транзакции в мрежата на Ethereum. Минималната такса за транзакция винаги е 21 000 газ, но цената на газа в термини ETH/gwei може да варира в зависимост от търсенето на мрежата.
 • Референтните 1,2 милиона неуспешни транзакции са имали такси за транзакции и такси за газ. През първите три дни на месеца над 83 000 транзакции вече бяха неуспешни.
 • Около 1 милион транзакции се провалиха в Ethereum през април, както и с още един милион през март.
  За съжаление, такива неуспешни транзакции все още не връщат средства за таксите за газ на подателя.
 • 5 от неуспешните транзакции този месец струват над 3 ETH, равняващи се на около $6,000 към момента на писане.
 • Виталик твърди, че транзакционните разходи в Ethereum ще намалеят значително след „сливането“ – което означава надграждане на мрежата до доказателство със залог (Proof of Stake).
 • Optimism – блокчейн от слой 2, предназначен да направи транзакциите с Ethereum много по-бързи и по-евтини – пусна своя токен за управление във вторник.

Още от Crypto365:

Ethereum – История и поглед към бъдещето

Германия взе важно решение: Без данъци и такси върху Биткойн и Етериум

Prada пуска NFT колекция, базирана на Ethereum

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Prada пуска NFT колекция, базирана на Ethereum

Виж следваща

Анализ на Биткойн за 16 юни 2022 година

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.