Dogecoin избухва с 20%! Нещо се случва в Twitter на Илон Мъск.

Цената на Dogecoin се повиши в понеделник, след като талисманът на токена беше включен в особена справка в Twitter

Потребителите, посещаващи уебсайта, бяха посрещнати с интернет меме Shiba Inu, около което е базиран токенът, вместо типичното лого на синя птица на уебсайта на социалните медии.

Включването на талисмана на Dogecoin доведе до скок в цената на токена, тъй като хората разбраха за препратката. Dogecoin се покачи с над 20% до около $0,092 в понеделник за по-малко от час, достигайки най-високата си цена от повече от месец, според CoinGecko. Оттогава цената се повиши още повече, като в момента е около $0,095.

Когато беше помолен за коментар относно включването на талисмана, Twitter отговори на Decrypt с емотикони. Малко след като промяната беше направена, Мъск туитна изображението по-долу, очевидно признавайки шума около този ход.

Делото срещу Tesla

В петък Мъск поиска от съдия в Манхатън да отхвърли дело за 258 милиарда долара, в което той и неговата компания за електрически автомобили Tesla са обвинени в управление на пирамидална схема за поддържане на цената на Dogecoin. Адвокатите на Мъск и Тесла обявиха делото за „фантастично произведение на измислица“.

„Няма нищо незаконно в туитването на думи на подкрепа или забавни снимки за легитимна криптовалута, която продължава да поддържа пазарна капитализация от близо 10 милиарда долара“, се казва в документа. „Този съд трябва да сложи край на фантазията на ищците и да отхвърли жалбата.“

Появата на талисмана Dogecoin в Twitter представлява най-новата глава в дългогодишната връзка между главния изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск и криптовалутата с кучешка тематика.

Tesla призна, че е притежавала Dogecoin, както и Bitcoin в миналото. Въпреки че компанията се раздели със 75% от своите биткойн притежания миналата година, главният изпълнителен директор каза по време на разговор за приходите: „Не сме продали нищо от нашия Dogecoin; все още го имаме.“

След като Мъск придоби Twitter миналата година, се появиха спекулации, че Dogecoin може да бъде интегриран в платформата на социалните медии като форма на плащане, тъй като Мъск се стреми да преосмисли компанията. През януари беше съобщено, че компанията изгражда продукт за плащания по начин, който поддържа крипто плащанията.

Компаниите на Мъск са приемали токена като форма на плащане в миналото

Миналия май Tesla и SpaceX започнаха да приемат Dogecoin за закупуване на стоки.

Месеци по-късно Мъск туитна, че „подкрепя Doge, когато е възможно“, след като неговата фирма за инфраструктура и тунелиране Boring Company се ангажира да приеме Dogecoin като метод на плащане за използването на своята транзитна система Vegas Loop.

Влиянието на Мъск върху Dogecoin може да бъде проследено назад, когато той за първи път спомена публично токена в Twitter през 2019 г., заявявайки, че „Dogecoin може да е моята любима криптовалута“.

Пламът около Dogecoin достигна връхната си точка през май 2021 г., което доведе до появата на Мъск в късното комедийно шоу „Saturday Night Live“. Токенът се изкачи до $0,73, според CoinGecko.

Въпреки това, цената на Dogecoin се срина след появата, по време на която той беше притиснат от членовете на актьорския състав дали криптовалутата е „блъсканица“. Токенът загуби 20% от стойността си за един час и остава с 87% долу от най-високата си стойност за всички времена днес.

Все пак Dogecoin остава 8-ата най-голяма криптовалута по пазарна капитализация, с обща стойност над $13 милиарда, според CoinGecko.

Още от блога на Crypto365:

Успешен ъпгрейд за Етериум! Какво е Shapella?

Търговия с криптовалути | За начинаещи

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Кога заложилите в Етериум ще могат да теглят?

Виж следваща

XRP се покачва с „надеждите на инвеститорите“, че Ripple ще победи SEC

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.