Cardano, Solana, LUNC рязко спадат, защо крипто се срива днес

Вчера криптопазарът отново се потопи и се срина. Общата пазарна капитализация на криптопазара спадна до 924 млрд. долара и продължава да се понижава. Биткойн отново падна под границата от 19 хил. долара и в момента се търгува за 18 913 долара. Етериум продължава да се срива и е много близо до това отново да падне под границата от 1,3 хил. долара. В момента той се търгува на ниво от 1308 долара.

Cardano е един от най-големите губещи от криптосрива. Тя прекъсна възходящото си движение и спадна с над 2% до 0,446 долара. Тера Класик (LUNC) поема още по-стръмно надолу и през последните 24 часа се понижи с близо 16%. През последните 7 дни LUNC е спаднала с над 30%. Solana се понижава с над 3% през последните 24 часа и се търгува за 32,53 долара. Междувременно DOGE спадна с близо 3% и се търгува на цена от 0,06157 щатски долара.

Защо криптовалутите се сриват

Криптопазарът се срива, тъй като зелената валута – щатският долар – продължава да показва невероятна сила. Индексът на щатския долар, или DXY, се повиши с още 0,64% и достигна 113,92. В резултат на това доходността на американските облигации се повиши, а пазарът на акции пое надолу.

S&P 500 се понижи с 1,72%, а NASDAQ – с 1,66%. Криптопазарът е силно корелиран с общия по-широк пазар. Той е особено корелиран с технологично ориентирания NASDAQ 100.

Силата на долара унищожава други световни валути, включително британския паунд. Той също така причинява щети на пазара на рискови активи, като например срив на крипто.

Междувременно Фед продължава да заема ястребовата си позиция спрямо инфлацията. Неговото количествено затягане е най-голямата причина за силата на долара. Световните икономики също се подготвят за рецесия, тъй като Фед продължава да подценява забавянето на икономиката.

Ключови събития, които да наблюдаваме

Предстоящата реч на ключовите служители на Фед ще окаже влияние върху криптопазара. Днес трябва да говорят Сюзън Колинс от Фед в Бостън, Рафаел Бостик от Атланта и Лорета Местер от Кливланд. Председателят на Фед Джером Пауъл ще говори във вторник.

Тъй като служителите на Фед ще говорят за по-нататъшната парична политика, това може да повлияе на криптосрива.

Още от Crypto365:

VASIL HARD FORK на Cardano е тук! Ada се изстрелва със 7%,

Биткойн китовете започват да купуват на фона на спада в цената на BTC?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Биткойн анализ цена – $19k. Лихвения процент в САЩ се вдига

Виж следваща

Какво е Proof of stake (PoS)? Значение за начинаещи

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.