Биткойн китовете започват да купуват на фона на спада в цената на BTC?

Биткойн, най-голямата криптовалута в света, не успя да набере възходяща инерция поради очакваното повишаване на лихвите от страна на Федералния резерв и други макроикономически фактори. Същевременно устройство, което следи китовете е отчело няколко трансакции за натрупване на Биткойн, което предполага, че китовете купуват понижението.

Реално ли е това натрупване на китове?

Според Whale Alert през последните 24 часа над 166 хил. биткойна са били прехвърлени от криптоборси към няколко неизвестни портфейла. Всички регистрирани транзакции са на кумулативна стойност над 3,12 млрд. долара.

Повечето от докладваните транзакции за прехвърляне на Биткойн носят повече от 9,5 хил. По-голямата част от натрупването на китове обаче са извършени от криптообмена Huobi. В същото време от криптоборсата Coinbase е регистрирана транзакция на стойност 4 131 BTC.

Междувременно Wu Blockchain съобщи, че през последните 2 часа от портфейла на Huobi в Binance са постъпили над 43 хил. биткойна. Общият изходящ поток е бил оценен на около 820 млн. долара.

Предупреждение за флагове на Huobi

Huobi реагира на тези мега транзакции. Компанията спомена, че става въпрос за вътрешен поток от средства, който е причинен от нормалното поведение на потребителите при теглене. Тя изтъкна, че може да става въпрос за грешка при маркирането на предупрежденията за китове.

Въпреки това криптообменът също така маркира друга транзакция по Whale Alert за прехвърляне на 99,99 млн. щ.д. към някакъв неизвестен портфейл. Huobi подчерта, че това са били вътрешни тестове. Тя е била задействана от операцията по изтегляне на потребителя.

Тя спомена, че всички тези транзакции са от един системен адрес на Huobi към друг. Това не е било изходящ поток. Адресът на източника и адресът на получателя на тези трансакции са идентифицирани като техни собствени адреси.

Междувременно цената на Биткойн се повиши с около 2% през последните 24 часа. По време на пресата BTC се търгува на средна цена от 19 133 долара. Неговият 24-часов търговски обем е скочил с 50% и възлиза на 50,99 млрд. долара.

По-рано Coingape съобщи, че най-лошата фаза на мечешката серия на Биткойн е останала зад гърба му.

Още от Crypto365:

Крипто пазарна капитализация под $1T, Биткойн се бори за $20K (наблюдение през уикенда)

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Сливането на Ethereum е завършено. Преминаването на Proof Of Stake открива нова ера

Виж следваща

VASIL HARD FORK на Cardano е тук! Ada се изстрелва със 7%,

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.