VASIL HARD FORK на Cardano е тук! Ada се изстрелва със 7%,

ADA, криптовалутата на блокчейна Cardano, скочи със 7% през последните 24 часа и се търгуваше за 0,47 долара.

Последният скок на цената на Cardano ADA се случва в момент, когато дългоочакваният хардфорк на Vasil на Cardano влиза в действие.

След няколкомесечни забавяния надграждането и хард форк на Cardano Vasil най-накрая започна да функционира от четвъртък в 21:44 ч. UTC, като донесе „значителни подобрения в производителността и възможностите“ на блокчейна.

Успехът на хард форка на майннета на Cardano беше обявен от блокчейн компанията Input Output Hong Kong (IOHK) в Twitter в четвъртък, докато други също наблюдаваха тикането на хард форка в Twitter Spaces на живо със съоснователя на Cardano Чарлз Хоскинсън.

IOHK заяви по-рано, че значителните подобрения, внесени от разклонението, са предаването на блокове без пълно валидиране, което позволява по-бързото им създаване. Надгражданията на нейните интелигентни договори Plutus за повишена ефективност също така позволяват на децентрализираните приложения да се разгръщат и работят с по-ниски разходи.

Новите възможности, предоставени от ъпгрейдите на скрипта Plutus, ще станат достъпни за разработчиците в основната мрежа на 27 септември, след една епоха, която в момента продължава около пет дни.

Бил Бархидт, основател на платформата за крипто търговия Abra, нарече ъпгрейда „голяма победа за разработчиците“

Децентрализираната финансова платформа Genius Yield написа в Twitter, че това е „един от най-сложните и последващи ъпдейти на мрежата Cardano, правени някога“.

Датата за обновяването беше обявена от IOHK в началото на септември, а „показателите за критична маса“, необходими за задействане на хард форка, бяха достигнати в 24-те часа преди събитието.

То идва след месеци на забавяния и пренасрочвания, като първоначално денят на стартиране беше насрочен за юни, но на два пъти беше отлаган поради проблеми в тестовата мрежа, причинени от грешки в предишна версия на възела, създаващи проблеми със съвместимостта.

След ъпгрейда на Vasil Cardano продължава да разработва своето решение за мащабиране на слой 2 – протокола Hydra head, който обработва трансакции извън блокчейна на Cardano, като същевременно го използва като слой за сигурност и споразумение.

Последната актуализация на Hydra от 16 септември подробно описва как екипът е отстранил известен проблем с възлите на Hydra. Протоколът няма определена дата на стартиране, но се предвижда това да стане някъде в края на 2022 г. или през първото тримесечие на 2023 г.

Съобщението за успешния старт изпрати цената на монетата Cardano ADA нагоре с близо 4% през последните 24 часа до 0,46 долара по данни на CoinGecko, въпреки че все още е надолу с над 4,5% за седмицата.

Още от Crypto365:

Топ 5: Kои криптовалути да следим до края на 2022г.

Samsung, и не само, готви пускането на крипто борси през 2023 г.

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Биткойн китовете започват да купуват на фона на спада в цената на BTC?

Виж следваща

Биткойн анализ цена – $19k. Лихвения процент в САЩ се вдига

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.