Ето 5 алткойна, които да проучите, докато цените на криптовалутите са близо до почти 1-годишно дъно

Цените на криптовалутите продължават да понасят удари, но инвеститорите, ориентирани към стойността, може да обмислят да погледнат по-отблизо MATIC, FTM, DOT, FXS и CRV.

Неочакваният срив е неприятна гледка на пазара на криптовалути от началото на 2022 г., а през последните 24 дни цените на биткойн (BTC) и алткойните се отклониха, което накара някои анализатори да предположат, че е налице мечи пазар.

Въпреки опасенията на трейдърите, че може да започва още една продължителна крипто зима, именно в такива моменти инвеститорите могат да се възползват от чудесни възможности да вземат фундаментално стабилни криптовалути с отстъпка.

В този дух, ето по-подробен поглед към няколко проекта със силни фундаментални показатели и доказан случай на използване, които биха могли да бъдат добри кандидати за натрупване по време на настоящата пазарна корекция.

Polygon (MATIC)

Решението за мащабиране на два слоя на Ethereum (ETH) Polygon (MATIC) понастоящем е спаднало с 50,76% от историческия си връх от 2,92 долара, който беше установен на 27 декември 2021 г.

Polygon отбеляза огромен ръст и приемане през 2021 г., тъй като съвместимостта му с Ethereum и ниските разходи за транзакции го превърнаха в дестинация за потребителите и протоколите, които търсеха начин да останат в мрежата на Ethereum и да избегнат високите разходи за транзакции.

Мрежата е способна да хоства всякакви децентрализирани приложения, включително протоколи за отпускане на заеми като Aave (ААВЕ), децентрализирани борси като Uniswap или проекти за игри и незаменими токени като Aavegotchi.

Тъй като все още не са известни възможностите и крайната дата за внедряване на Eth2, решенията на втори слой като Polygon вероятно ще продължат да се радват на повишена ангажираност, тъй като потребителите търсят транзакции с по-ниски такси.

Fantom (FTM)

Fantom (FTM) е блокчейн протокол от първо ниво, който също придоби популярност през 2021 г., тъй като неговата среда с ниски такси и съвместимостта му с виртуалната машина на Етериум (EVM) помогнаха за привличането на нови потребители и протоколи към мрежата.

Данните от Cointelegraph Markets Pro и TradingView показват, че цената на FTM в момента е спаднала с 36,3% от върховете си през декември и се търгува на цена от 2,15 долара към момента на писане на статията.

Бичият аргумент за FTM е подкрепен от продължаващото нарастване на общата блокирана стойност (TVL) на мрежата Fantom въпреки отдръпването на целия пазар, като данните от Defi Llama показват, че TVL на Fantom в момента е на исторически максимум от 12,07 млрд. долара.

В сравнение с конкурентни мрежи като Solana (SOL), която има TVL от 7,62 млрд. долара, Fantom притежава по-голяма стойност и не е претърпяла големи смущения в мрежата като Solana, но се търгува със значителна отстъпка в сравнение с цената на SOL.

При текуща цена на SOL от около 90 USD, цената на FTM би трябвало да бъде 18,10 USD, за да има съответстваща пазарна капитализация, което предполага, че Fantom е подценен в сравнение с конкурентите си от първия слой и има потенциал да намали тази разлика с напредването на 2022 г.

Polkadot (DOT)

Друг токен, който потенциално би могъл да се намира в добра зона за натрупване, е Polkadot (DOT) – раздробеният многоверижен протокол, чиято цел е да улесни трансфера между веригите на всякакви данни или видове активи в множество блокчейн мрежи.

Данните от Cointelegraph Markets Pro и TradingView показват, че цената на DOT спада от началото на ноември 2021 г., тъй като токенът не се представя добре в кохортата си от проекти на първо ниво, вероятно поради липсата на функциониращ мост към Етериум.

Всичко това се промени на 11 януари, когато парачейнът Moonbeam (GLMR) на Polkadot стартира официално и създаде първия cross-chain мост за мрежата на Polkadot. Към 24 януари Moonbeam е обработил повече от 1 329 000 транзакции и поддържа повече от 700 ERC-20 токена.

Тъй като през следващите месеци в Polkadot официално ще стартират и други парачейнове, DOT има потенциала да отбележи ръст в търсенето и цената на токените, тъй като потребителите искат да се включат в мрежата на Polkadot.

Curve (CRV)

Когато става въпрос за нарастващото значение на стабилните монети на криптопазара, токена Curve DAO се превърна в един от най-търсените токени от инвеститорите и протоколите, които се борят за контрол върху управлението на платформата.

След като на 4 януари достигна рекордно висока стойност от 6,80 долара, цената на CRV се понижи с 60% и сега се търгува за 2,76 долара, по данни на TradingView.

Дори и при спада на цената на CRV, продължаващите „войни на Curve“ предполагат, че търсенето на токена вероятно ще нарасне, след като настоящата слабост на пазара отшуми, тъй като децентрализираните финансови проекти се опитват да натрупат правомощия за управление на екосистемата на Curve.

Към момента на писане на статията общо 49% от циркулиращото предлагане на CRV е заключено във veCRV, токена за гласуване за протокола Curve.

Frax Share (FXS)

Друг протокол, който изглежда ще играе по-голяма роля в сектора на стабилните монети, е Frax Share (FXS) – първата фракционно-алгоритмична стабилна монетна система в криптосектора, която започна да набира популярност в края на 2021 г.

Стабилната монета FRAX на протокола се превърна в любима на феновете на поддръжниците на DeFi до голяма степен благодарение на децентрализирания си характер в област, доминирана от централизирани проекти като Tether (USDT) и USD Coin (USDC).

В резултат на приемането му общият обем на транзакциите с FRAX се увеличи през последните шест месеца и в момента е на исторически максимум от 6,3 млрд. долара.

Бичият импулс на FXS е подкрепен от постоянно увеличаващата се обща блокирана стойност, която се увеличи с 30,53% през последната седмица и с 86,9% през последния месец, за да достигне рекордно високо ниво от 2,28 млрд. долара на 24 януари. Това изкачване до рекордната стойност на TVL (total value locked) се случва дори когато цените на почти всички други активи спаднаха на целия криптопазар.

След като FRAX вече се приема в DeFi от потребителите, които търсят по-децентрализирани опции за стабилни монети, FXS също може да отбележи увеличение на търсенето и цената на токена, тъй като значението на надеждните стабилни протоколи се засилва.

Научeте повече от блога на Crypto365:

Кметът на Ню Йорк поиска заплатите да му бъдат изплащани в Биткойн

4 причини да не инвестирате в ETF за фючърси върху Bitcoin

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

След слабия старт на годината на Bitcoin, анализаторите прогнозират увеличение на цената

Виж следваща

Нововъведения на пазара – Безплатно NFT? Първият DEFI на Cardano!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.