$48K е „разумна“ цел за Биткойн

Биткойн се възстановява и въпреки риска от предварително потапяне, ценовото действие на BTC е на път да се повиши, казва Filbfilb

Биткойн остава на път да достигне близо до 50 000 долара около събитието за намаляване на блоковите субсидии наполовина през следващата година, казва дългогодишният анализатор Filbfilb.

В последното си интервю за Cointelegraph съоснователят на пакета за търговия DecenTrader споделя мислите си за ценовото действие на BTC.

Филбфилб: Биткойн е дал „силен индикатор“ за пробив на мечия пазар

Биткойн добре и наистина е затвърдил излизането си от търговския диапазон под 30 000 долара, който характеризираше пазара през голяма част от 2023 г., смята Филбфилб.

След като преодоля множество нива на съпротива, въпросът за Биткойн биковете сега е как ще се развие ценовото действие в полугодието.

До събитието, което трябва да се състои през април 2024 г., остават по-малко от пет месеца, а Филбфилб твърди, че „разумната“ бича цел може да се намира малко под границата от 50 000 долара. Това повтаря предположенията от предишното му интервю в началото на септември, когато BTC/USD се търгуваше на ниво малко под 26 000 долара.

Въпреки това лесно може да се стигне първо до понижение, което да постави на изпитание морала на тези, които може би вече са свикнали с повишението на цените на BTC.

Продължете да четете, за да откриете какво би могло да се случи през следващите месеци с Биткойн от техническа гледна точка на цената

Cointelegraph (CT): Смятате ли, че BTC окончателно е излязъл от предишния си диапазон под 30 000 долара? Как бихте оценили силата на различните пълзящи средни (ПС), които преди това действаха като съпротива?

Филбфилб (FF): 20-, 50-, 100- и 200-седмичните прости пълзящи средни са около 30 000 долара в момента. Те също така се намират към горната част на търговския диапазон под 30 000 USD и над 25 000 USD, в който Биткойн прекара около 200 дни.

Двете заедно биха подсказали, че ще има интерес за покупки отдолу и заедно са силен индикатор за пробив и промяна на тренда от двугодишния мечи пазар.

BTC/USD графика с MAs показани. Източник: DecenTrader

КТ: Какъв е вашият график за одобрението на ETF за Биткойн и какво според вас ще направи това събитие с цената?

ФФ: Мнението ми за ETF остава същото, а именно, че той ще продължи да се отлага колкото е възможно по-дълго, но спот ETF е неизбежен. Основните играчи не си губят времето и затова продължава да е въпрос на време.

Като се има предвид тяхната позиция по отношение на манипулирането на пазара, не бих се изненадал одобрението да дойде умишлено отляво.

КТ: Къде сега бихте начертали точката на контрол върху графиката на цената на BTC? Какви нива на съпротива и подкрепа (R/S) наблюдавате?

ФФ: Това наистина зависи от времевата рамка. Последните няколко години предполагат, че 26 000 долара е важна контролна точка; през последните шест месеца това би означавало, че е по-близо до 27 000 долара.

Съпротива

Има съпротива около 38 000-41 000 долара; там се търгуваше голям обем преди много от имплозиите, които видяхме сред криптокомпаниите. Някои хора ще излязат, а други ще обмислят преразпределяне на капитала в условията на нова среда. Това е ясна област на спорове.

КТ: В последното ни интервю гледахте на повишаването на цената на BTC като част от действията преди халвинга през четвъртото тримесечие. Промени ли се много тази перспектива оттогава? Някои се опасяват, че първото тримесечие на 2024 г. може да има обратен ефект.

ФФ: Мисля, че е справедливо да се каже, че през четвъртото тримесечие видяхме това поскъпване на цената. Цикличният модел предполага, че Q1 2024 може да се отдръпне преди поредното потегляне в халвинга.

Според мен 61,8% Фибоначи корекция на мечия пазар – 46 000 – 48 000 долара – би било разумно техническо целево предположение от бича гледна точка.

Прочетете още Биткойн новини в блога на Crypto365:

Биткойнът падна под 47 495 лева, след като SEC заведе дело срещу криптоборсата Байнънс

Биткойн китовете на лов! Разбулване на мистериозни ходове

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Цената на Bitcoin достига 35 хил. долара, а вълнението около ETF расте

Виж следваща

Цената на Solana се е повишила с почти 400%, откакто SEC обяви SOL за ценни книжа

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.