Цената на Solana се е повишила с почти 400%, откакто SEC обяви SOL за ценни книжа

  • Цената на Solana се повиши с 386% пет месеца след като SEC обяви SOL за ценни книжа, заедно с Cardano, Polygon и други.
  • SOL надмина своите колеги в списъка, като пазарната му капитализация се доближи до тази на Ripple след 65% скок през ноември.
  • Скокът вероятно се дължи на това, че мрежата на Солана се изгражда като избор на Layer 1, съперничейки си с Етериум.
  • Екосистемите мигрират към мрежата Solana заради нейната превъзходна скорост, рентабилност и мащабируемост.
  • Цената на Solana (SOL) е в подем, надминавайки по-широкия пазар и катапултирайки се в графата на първите шест криптовалути. Това се случва след бурна година, в която SOL се оказа под прицела на регулаторни мерки.

Солана се представя по-добре от останалите въпреки регулаторните проблеми

Цената на Solana (SOL) продължава да се представя по-добре от по-широкия пазар, записвайки забележителна серия, започнала на 10 юли, когато Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) обяви SOL за ценна книга. Това се случи, когато финансовият регулатор затягаше контрола върху борсите, повдигайки обвинения срещу Binance и Coinbase за предполагаемо нарушаване на законите за ценните книжа.

При репресиите Солана, Кардано (ADA) и Полигон (MATIC) бяха сред алткойните, заклеймени като нерегистрирани ценни книжа. Други включват Algorand (ALGO), Filecoin (FIL) и Decentraland (MANA).

Фондация „Солана“ опроверга твърденията, като заяви, че не е съгласна с характеризирането на СОЛ като ценна книга и приветства ангажираността на политиците за постигане на правна яснота в областта на цифровите активи.

Фондация „Солана“ не е съгласна с определянето на SOL като ценна книга. Приветстваме продължаващия ангажимент на създателите на политики като конструктивни партньори в областта на регулирането за постигане на правна яснота по тези въпроси за хилядите предприемачи в САЩ…

Фондация „Солана“ (@SolanaFndn) 10 юни 2023 г.

Екосистемите Cardano и Polygon също се защитиха, но това не разубеди позицията на финансовия регулатор.

Въпреки етикетирането, цената на Солана се изкачи по стълбицата, за да фигурира сред първите шест криптовалути. Пазарната ѝ капитализация затвори Ripple (XRP) на пета позиция, докато SOL се нарежда на шесто място с около 26,5 млрд. долара, в сравнение с 296,5 млн. долара, регистрирани през юни.

По отношение на показателите за цена Солана надмина своите колеги в списъка на SEC с активи, за които се твърди, че са ценни книжа, като се е повишила с 386% от 10 юни, когато брадвата на SEC падна върху борсата Binance с обвиненията. В същото време цените на Полигон и Кардано са се повишили само с около 73%.

SOL/USDT 1-дневна графика, ADA/USDT 1-дневна графика, MATIC/USDT 1-дневна графика

Възможен фактор за цената на Солана

Скокът в цената на Solana идва, тъй като мрежата продължава да печели благоразположение в сферата на Layer 1 (L1), където се конкурира с гиганти като Ethereum (ETH). Мрежите мигрират към мрежата Solana, сбогувайки се с Ethereum, тъй като преследват ексклузивните случаи на употреба на първата, като същевременно избягват високите такси за газ, предлагани в мрежата на Ethereum.

Съветникът на Фондация Рендер Райън Шей заяви, че миграцията на Рендер към мрежата Солана ще отключи значителни и вълнуващи възможности за екосистемата на Рендер, позовавайки се на основната инфраструктура на Солана, превъзходната скорост, рентабилността и мащабируемостта.

По този начин невероятните скорости на транзакциите, ниските разходи и ангажиментът на Solana към архитектурата на уеб мащаба продължават да бъдат ключов фактор за привличане. Това, което се превръща в по-голямо приемане, е основен фактор за цената на Solana.

Вижте още Алткойн новини:

Toncoin надмина Биткойн в пазарен скок!

Binance напълно напуска Русия с продажба на CommEX

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

$48K е „разумна“ цел за Биткойн

Виж следваща

Главният изпълнителен директор на Binance се признава за виновен по федерални обвинения и се оттегля

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.