Цената на Bitcoin достига 35 хил. долара, а вълнението около ETF расте

  • В понеделник цената на биткойн се повиши и за кратко достигна 35 000 USD, тъй като се засили вълнението от развитието на ETF за биткойн.

Цената на Bitcoin

BTC проби границата от 35 000 USD за първи път от май 2022 г. насам, отбелязвайки зашеметяващ ръст през последните 24 часа.

Цената на Биткойн внезапно се повиши на 23 октомври, като BTC спечели повече от 10% от 31 000 долара до над 34 000 долара.

На 24 октомври цената на биткойн се покачи до 35 300 долара. Източник: TradingView

По-малко от два часа след като проби 34 000 USD, Биткойн достигна до 35 300 USD, според данни от TradingView. В момента Биткойн сменя собствениците си на цена от 34 550 щатски долара.

Внезапното покачване на цената на Биткойн идва на фона на нова вълна от интерес към предстоящите одобрения на спот борсово търгувани фондове (ETF) и значително увеличение на общите обеми на търговия на спот пазарите.

Предстои ли Биткойн ETF?

Скокът дойде и на фона на събитията, свързани с предложения от BlackRock спот ETF за биткойн.

На 23 октомври в публикация в X (известен преди като Twitter) анализаторът Скот Джонсън посочи две нови информации, които биха могли да подскажат, че одобрението на спот ETF за биткойн е все по-близо до инвестиционния гигант.

Джонсън изтъкна, че BlackRock си е осигурила специфичен лиценз „CUSIP“ и скоро може да започне процеса на „засяване“ на своя спот ETF продукт с парични средства още този месец.

В отговор на публикацията старшият анализатор на Bloomberg ETF Ерик Балчунас отбеляза, че „посяването“ на ETF „обикновено не е много пари“ и ще бъде достатъчно само за стартиране на ETF; той обаче призна, че като цяло това е добър знак и бележи „още една стъпка в процеса на стартиране“.

Внезапното покачване на цената дойде и със значителен ръст на обема на спот търговията с биткойн. Към момента на публикацията обемът на спот търговията е нараснал до над 35 млрд. долара през последните 24 часа, което представлява увеличение от 241% за същия период, според данни на CoinMarketCap.

Ценови скок при водещи криптовалути

Макар че Биткойн се радваше на най-големия ценови импулс, общата вълна на възходящ ценови импулс повдигна и други лодки, като родната валута на Етериум, Етер, нарасна със 7%, а СОЛ на Солана – с огромните 11%. Освен това Dogecoin се повиши с 8%, докато Cardano леко изостана с 5% ръст.

Коментаторите на криптопазара и членовете на общността сякаш останаха смаяни от внезапното движение нагоре – независимият журналист Autism Capital попита своите 237 000 последователи: „Какво, по дяволите, се случи току-що?“

Ако се абстрахираме от непосредственото ценово действие, изглеждаше, че е налице благоприятна настройка за внезапния ръст на цените на криптовалутите, като данните на CoinShares показват, че инвестиционните продукти с цифрови активи са отбелязали четвърта поредна седмица на приток на средства.

Прочетете още Биткойн новини в блога на Crypto365:

Биткойн достигна $38 хил. Водещата криптовалута възобновява ралито?

Прогноза за цената на Cardano. Започва ли новият бичи пазар?

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

12-и ден от съдебния процес срещу Сам Банкман-Фрид: дупка от 7 милиарда долара в баланса на FTX

Виж следваща

$48K е „разумна“ цел за Биткойн

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.