Топ Arbitrum DEX стартира! DOGE Pools предлага 40%

Версия 2 на GMX позволява търговия с по-рискови активи при по-ниски такси, като доходността на някои пулове достига до 47% на годишна база

Първоначалният модел на версия 2 на платформата за търговия GMX беше пуснат в действие в четвъртък, привличайки малко над 1,2 млн. долара за своите пулове за ликвидност при приглушен старт.

GMX, най-популярната децентрализирана борса в мрежата Arbitrum layer 2, позволява на потребителите да търгуват спот и вечни фючърси чрез интерфейс на веригата при ниски такси. Част от неотдавнашната ѝ популярност може да се отдаде на възхода на базираната на Етериум мрежа Arbitrum, където GMX успя да предложи на търговците услуга за залагане на движението на цените на основните токени, като Биткойн (BTC) и Етер (ETH), използвайки ливъридж.

V2 ще съществува успоредно с настоящата платформа на GMX. Тя разширява списъка на търгуемите активи, за да включи алтернативни валути като Dogecoin (DOGE) при по-ниски такси от версия 1 в опит да привлече търговска активност и да стимулира растежа на приходите.
Ликвидността на V2 се осигурява чрез отделни пулове на GMX Market или GM. Доставчиците на ликвидност са потребители, които заключват своите токени в GMX и получават възнаграждение с част от таксите, получени от услуги като търговия с ливъридж, заемане и размяна.

Какво ще включва?

Първоначалните пулове на GM включват Solana (SOL), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Dogecoin и Arbitrum (ARB) в мрежата Arbitrum заедно със SOL, XRP, LTC и DOGE в мрежата Avalanche.

GM пулът се състои от дълги токени, които подкрепят позиции, залагайки на по-високи цени, къси токени, които залагат на по-ниски цени, и индексен пул токени.

Към петък GM пуловете за DOGE изплащат до 45% на годишна база, докато пулът за Солана изплаща 47%. Ставките подлежат на промяна.

Въвеждането на V2 може да помогне на перспективите на GMX сред търговците на един все по-конкурентен пазар. В крайна сметка атрактивните възнаграждения и увеличените приходи биха могли да повишат стойността на едноименните токени за управление на GMX gmx (GMX).

GMX блокира над 447 млн. щатски долара в мрежата Arbitrum и 74 млн. щатски долара в мрежата Avalanche, сочат данни от DefiLlama. Платформата е изтъргувала токени на стойност над 117 млрд. долара и е генерирала 184 млн. долара под формата на такси само за своите потребители в Arbitrum, показват данните.

Още от блога на Crypto365:

FLOKI се изстреля нагоре с 15% за 24 часа – може ли да достигне $1?

Книга за криптовалути – как да изберем? Топ 7 книги за крипто

Crypto 365

Най-големият източник на крипто новини в България!

Виж минала

Шокиращ обрат за Сам Банкман-Фрид! Затвор на хоризонта?

Виж следваща

Елон за X: Крипто токен? НИКОГА!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.